En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Ho, ho, ho! Kerstmis komt steeds dichterbij. Voor een gezellige kerstmarkt hoef je niet per se de grens over. Want in de donkere maanden hullen ook onze Hollandse steden zich in de vrolijke kerstsferen. Met twinkelende lichtjes, dampende glühwein en de mooiste parades zijn dit de 5 leukste kerstmarkten van Nederland.

1. Magisch Maastricht
De hele maand december is het Vrijthof in Maastricht een waar winterparadijs. De vrolijk verlichte schaatsbaan nodigt uit voor een rondje op de dunne ijzers. Hand in hand zwier je op de vrolijke kerstdeuntjes. Daarna warm je lekker op met een hete chocomelk in het gezellig paviljoen. In de authentieke houten hutten koop je de mooiste kerstcadeaus en Limburgse lekkernijen. De nostalgische carrousel neemt de kleintjes mee op avontuur in een draaiende theekop of op een gekleurde eenhoorn. Vanuit het reuzenrad kijk je uit over een fonkelende stad. Dat is pas genieten!
Geopend t/m 1 januari 2017.

2. Kerst in Oud Kampen
Laat je betoveren door oude kerstverhalen. Twee dagen lang verandert de sfeervolle binnenstad van Kampen in een groot openluchttheater. Herken je Oliver Twist? Of het meisje met de zwavelstokjes? De uitgezette wandelroute neemt je mee langs alle hoogtepunten van kerst in Oud Kampen: de mini-kermis voor de allerkleinsten, de traditionele kerstkoren en de gezellige markt. Heb je trek gekregen? Dan kun je bij de op hout gestookte ovens een warm broodje halen of je roostert zelf marshmallows boven een kampvuur. Je zou willen dat het altijd kerst is. Voor de liefhebbers van een nostalgische kerstervaring is kerst in Oud Kampen the place to be. Kom op 17 en 18 december 2016 naar Kampen!

3. Kerststad Valkenburg
Let it snow, let it snow, let it snow... De allergrootste ondergrondse kerstmarkt van heel Europa vind je in Valkenburg. In de Gemeentegrot om precies te zijn. Het grote gangenstelsel is het decor van de ondergrondse kerstmarkten. Hier scoor je de allerbeste kerstcadeaus. Maar er is meer. Elke woensdag- en zaterdagavond trekt een vrolijke Christmas Parade door de winkelstraten vanValkenburg. De verlichte kerstelfjes en –engeltjes tonen danspasjes die ze wekenlang hebben geoefend. In Mergelrijk wandel je door het kerstverhaal gemaakt van zandsculpturen. Vanaf de kabelbaan heb je een magisch uitzicht over het vrolijke verlichte stadje. Bovenop de Wilhelminatoren wacht je een kop koffie met appeltaart als beloning. Dit wil je niet missen. Geopend t/m 8 januari 2017.

4. Dickens Festijn
Waar kun je de betoverende verhalen van Charles Dickens beter vieren dat in boekenstadDeventer? De oude binnenstad heeft weinig nodig om te veranderen in het negentiende eeuws decor voor de personages uit de bekende winterverhalen. Hier sta je oog in oog met de gierige Scrooge en de legendarische David Copperfield. Boven de gevels turen armlastige schoorsteenvegers naar het varken op het spit. Even verderop poffen vrouwen in bolle jurken kastanjes op het vuur. Elk jaar weer verzamelen ontzettend veel bezoekers voor de poort van de oude binnenstad. Zelfs wachten tot je naar binnen mag is een belevenis. Geniet van een verse pretzel en luister naar Christmas Carols. Als je de betoverende binnenstad betreedt ben je weer even die kleine kleuter bij de kerstboom in de kamer bij opa en oma... Heerlijk! 17 & 18 december 2016.

5. Royal Christmas Fair
Voor een koninklijk kerstgevoel ga je naar Den Haag. Een week lang kun je slenteren langs bijna honderd kerstkraampjes met bijzondere cadeaus. Wat dacht je van winterse vachten, exclusief houtsnijwerk en ambachtelijke kaarsen. Op een speciaal podium vinden de hele week optredens plaats. Van kinderkoren tot vrolijke ensembles. Het vorstelijk hoogtepunt is elke avond op het Binnenhof te bewonderen. 'Starring The Hague' is een spectaculaire lichtshow over de Haagse historie, geprojecteerd op de muren van het politieke hart van het land. Geopend van 15 december t/m 23 december 2016.

Tekst: Daisy Scholte van All Day Every Daisy
Beeld: pidjoe (iStock), DutchScenery (iStock), Daisy Scholte & CityZapper - Lize Rensen.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media