En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Het afgelopen jaar werden ongeveer 20 inwoners van de gemeente Kampen door Diana de Groot (UITverGROOT) geïnterviewd over hun persoonlijke droom én die voor de Kampen. Dat leverde stuk voor stuk prachtige gesprekken en verhalen op die onder andere via social media werden gepubliceerd. Veel dromen zijn uitgesproken. Maar waarom al die mooie ideeën bij woorden en gedachten laten? Op de schappen laten liggen? Waarom niet in de praktijk brengen en omzetten in (duurzame) daden? Ja, waarom eigenlijk niet?

En zo kwam vorige week woensdagavond een aantal van de geïnterviewden in Theater de Bakkerij (Kampen Tourist Info) bijeen met als doel om aan de hand van een ‘Van Dromen naar Doen’- sessie ideeën te inventariseren waarmee één of meerdere dromen gerealiseerd kunnen worden. Een willekeurige weergave van de uitgesproken dromen: het nóg aantrekkelijker maken van de Maandagmorgenmarkt, het ontwikkelen van een toeristische wandelroute, de Burgel bevaarbaar maken, waardering van alle talenten, creativiteit terug in het onderwijs, rotonde om de Stadsbrug, bedrijven nemen een kunstenaar in dienst en het realiseren van een sociaal ontmoetingsplein (bij voorkeur de Nieuwe Markt).
De Nieuwe Markt als sociaal ontmoetingsplein!

Deze droom werd, aangevuld en gecombineerd met een aantal andere dromen, door de deelnemers uitgewerkt. Tientallen ideeën werden ‘losgelaten’ om de inrichting van dit plein te realiseren. Het betrof zowel gangbare tot volledig out-of-the-box voorstellen. Na categoriseren ervan blijkt dat een aantal ervan zelfs al in gang gezet kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een terras tijdens de Maandagmorgenmarkt, het plaatsen van bankjes en bloembakken, activiteiten voor scholen op de Nieuwe Markt laten plaatsvinden, weer (muziek)voorstellingen op de muziektent laten plaatsvinden. Maar ook ideeën die langere realisatietijd nodig hebben werden geïnventariseerd, als bijvoorbeeld het autovrij maken van de Nieuwe Markt of een markthal plaatsen waarin pop-upstores voor kunstenaars of lokale producten verkocht worden. En, wat denk je van een stadsfontein? Een waardevolle avond met tal van creatieve ideeën, waarvan een aantal nu al in de praktijk kan worden gebracht. Alles met het doel om de Nieuwe Markt aantrekkelijker, functioneler en nog gezelliger te maken. En daarmee Kampen!

Alle ideeën worden samengevat en vastgelegd in een verslag en gedeeld met de deelnemers, waarna in een volgende bijeenkomst wordt besproken in hoeverre realisatie ervan haalbaar is of nog verder uitgewerkt moet worden. Heb je zelf ideeën die bijdragen aan een nóg mooier Kampen? Laat het ons dan weten via de facebookpagina https://www.facebook.com/DromenvanKampen In het eerste kwartaal van 2017 wordt een volgende ‘Van Dromen naar Doen’-sessie georganiseerd. Hier ben je van harte welkom!

Gehonoreerd door Cultuurfonds Kampen
Op dezelfde dag van de ‘Van Dromen naar Doen’-sessie werd meegedeeld dat een aanvraag voor financiële tegemoetkoming voor het initiatief ‘Dromen van Kampen’ door het Cultuurfonds Kampen is gehonoreerd! Dat betekent dat, naast waardering en erkenning om dromen uit te spreken en zelfs te delen, het initiatief uitgebreid kan worden met andere activiteiten. Op 10 januari wordt tijdens een speciale bijeenkomst door de voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Commissaris der Koning mevrouw Ank Bijleveld-Schouten, een cheque uitgereikt.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media