En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
De Bibliotheek Kampen bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2017. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Daarom vinden van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari spetterende voorleesactiviteiten plaats in de Bibliotheek.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel leesplezier. Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Prentenboek van het jaar
Een vakjury van bibliothecarissen kiest jaarlijks de Prentenboeken Top-10. Eén van deze tien boeken wordt vervolgens verkozen tot het Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dit het boek De kleine walvis van Benji Davies.

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt De kleine walvis uit in een mini-editie met gratis app voor 4,95 euro, vanaf 25 januari verkrijgbaar in de boekhandel.

De Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Kampen

1. Woensdagmorgen 25 januari Voorleesvoorstelling
Loet en de kleine walvis. Stap in de wereld van Boy, de hoofdpersoon uit De kleine walvis, het Prentenboek van het Jaar dat werd geschreven door Benji Davies. In deze muzikale voorleesvoorstelling leest het stoere meisje Loet voor uit het boek De kleine walvis
Dit doet zij, op haar eigen(wijze), interactieve en knotsgekke manier!
Loet is gecreëerd en wordt gespeeld door de bekroonde actrice en auteur Ruth Bakker.
Na afloop kun je met Loet op de foto en signeert ze graag je boek. Ook is na afloop haar eigen kinderboek 'Loet moet' te koop.
Locatie: auditorium Bibliotheek Kampen Oudestraat 216 Johan van Mulken zaal, verdieping twee
Aanvang: 10.00 uur Koffie, thee ranja en een ontbijtje
Zaal open: 10.30 uur
Start voorstelling: 11.00 uur
Toegang: gratis
Leeftijd: 2+
Opgave verplicht: activiteiten@bibliotheekkampen.nl


2. Woensdagmorgen 1 februari Voorleesvoorstelling
Loet en de kleine walvis
Locatie: Kulturhus IJsselmuiden
Aanvang: 10.30 uur
Toegang: gratis
Leeftijd: 2+
Opgave verplicht: activiteiten@bibliotheekkampen.nl

3. Cadeautje voor de jongste nieuwe leden
Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgt elk nieuw lid van 0 t/m 5 jaar een leuk welkomstcadeautje. Zolang de voorraad strekt. Baby's tot een jaar oud krijgen bovendien, net als anders, een Boekstartkoffertje cadeau, met daarin een babyboekje. Het lidmaatschap van de bibliotheek is tot 18 jaar gratis.

4. Inspiratiebijeenkomst Voorlezen
Samen met Wapperkids en de boekhandel The Read Shop organiseert de Bibliotheek op donderdagavond 12 januari een 'Inspiratieworkshop Voorlezen'. Doelgroep: professionals van voorschoolse instellingen. Tijdens deze avond worden voorbeelden gegeven van hoe je kan voorlezen met gebaren en gaat Wapperkids praktisch aan de slag met de deelnemers. Ruim 65 professionals zijn van de partij op deze avond!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media