Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Op zaterdag 1 april gaat deze expositie met werken van landschapsfotograaf Jan Koster (1959) van start in het Stedelijk Museum Kampen én in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen.

Over Jan Koster
De nieuwe brug over de IJssel; daar begon het mee. Elke keer als ik bij mijn ouders was, ging ik er even naar toe. Die brug bood namelijk een fantastisch uitzicht over de delta. Nog nooit kon ik zover kijken. Helemaal voorbij Wilsum en Zalk. Ja, zelfs voorbij Zwolle zag ik nog de schoorsteenpijpen van de IJsselcentrale, die als vingers boven de horizon uitstaken. Dit weidse uitzicht wou ik meenemen naar Amsterdam. Mijn eerste foto was geen succes. Door de groothoeklens zag ik enkel water. Op de foto met een telelens kon ik de kop van de Veluwe zien, maar het was een fragment. Zodoende kwam ik op het idee om met de telelens meerdere foto's te maken en die aan elkaar te plakken. De eerste collages benaderden nog niet het beeld dat ik met mijn ogen zag. Maar na het nodige geëxperimenteer kwam ik uit op een collage, die uit 3 boven elkaar geplaatste rijen van 13 rechtopstaande foto's bestond. Met deze methode heb ik zo'n 20 jaar geleden de IJsseldelta gefotografeerd. Het ging me daarbij om het gebied te karakteriseren. Naast de IJssel zijn de karakteristieke elementen de dijken en de kolken. Wat de IJssel betreft: die is bij Veecaten op zijn mooist. Ida Gerhardt, die nog aan mijn moeder les heeft gegeven, ging er graag naar toe. Niet zo verwonderlijk, want tegen de achtergrond van de Veluwe slingert de IJssel hier langs het Zalkerbosch, dat op een hoge stroomrug ligt. Afgezien van de dijken langs de IJssel moeten natuurlijk ook de Kamperzeedijk, de Venedijk en de Zwartendijk worden genoemd. Nadat ik deze plekken uitvoerig had gefotografeerd ben ik in de rest van het rivierengebied aan de slag gegaan. De collages die ik er maakte verkochten goed, zo goed dat ik op een geven moment enkel nog met het plakken van foto's bezig was. Ik besloot toen om het roer om te gooien, nam afscheid van die arbeidsintensieve collages en ging gewoon weer met een standaardlens aan de slag, waarmee ik weer losse foto's nam

Het landschap
In die tijd ontdekte ik op mijn topografische kaarten vreemde structuren in het wad. Deze constructie van wilgenhout, die het slib vast hield, leidde me naar de Friese kust. Het landaanwinningsproces dat ik er aantrof deed denken aan de IJsseldelta, maar het was vooral de weidsheid die me aantrok. In Nederland heb je het Hollands licht. Dat is niet echt bijzonder. Dat is gewoon een mythe. Maar de horizon, die is er bijzonder. En daardoor ben je je bewust van de lucht. De foto's die ik langs het Waddenzee maakte, groeiden uit tot een serie over de Nederlandse kust. Door de afwezigheid van het grid, dat zo kenmerkend was voor mijn collages, viel nu de vorm op. Bovendien werd ook duidelijk dat mijn referentiekader de beeldende kunst was. Na de geboorte van mijn zoon werden deze Dutchscapes als boek gepubliceerd. Inmiddels gaat IJssel, zoals mijn zoon heet, zijn eigen gang en kan ik met mijn fotowerk, dat een tijdje op een laag pitje heeft gestaan, weer voluit aan de bak. Uiteraard keek ik weer naar de kust, waar de Zandmotor en de Hondsbossche duinen tot ontwikkeling zijn gebracht. Maar ook in het achterland worden dergelijke projecten intussen uitgevoerd. In het verleden werden deze projecten vooral door ingenieurs gerund, maar nu werken ze samen met architecten, die tot in het kleinste landschap over de inrichting van het landschap hebben nagedacht. Deze designlandschappen, tref je bijvoorbeeld langs de grote rivieren aan. Zo is er bij Nijmegen ruimte gemaakt voor de Waal en krijgt de IJssel bij Kampen een nieuwe zijtak. Naast dit Reevediep, die de IJssel bij hoog water moet ontlasten, zijn er op de zuidelijke oever van de IJssel onlangs ook een snelweg en een spoorlijn aangelegd. Hierdoor is het gebied rond de Zwartendijk ingrijpend veranderd. Het bouwbedrijf Heijmans heeft voor terreinen die wachten op ontwikkeling de naam pauzelandschap bedacht. Zo zou je de situatie van de IJsseldelta kunnen typeren, toen het als driehoek in de Zuiderzee stak. Inmiddels is de delta uit haar slaperige bestaan wakker gekust en ligt het door de verbeterde infrastructuur nu centraal in het land.

Over de expositie
De tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen begint met het beeld van de IJsseldelta zoals het er 20 jaar geleden uitzag. Dus met de Zwartendijk die met zijn hoge bomen de zuidelijke oever nog in tweeën sneed. Inmiddels nadert aan de binnenkant de stad en aan de andere kant wordt in een rap tempo een rivieren landschap uitgerold. Met beelden van zandwegen die deze kale polders nu doorsnijden en veen dat in zwarte bergen hoog boven de horizon uitsteekt, eindigt deze tentoonstelling. In de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen worden foto's van de IJsseldelta vergeleken met foto's, die ik afgelopen jaren elders in Nederland heb gemaakt. Het betreft hier foto's van projecten die je kunt vergelijken met de aanleg van het Reevediep. Maar ook kleinere projecten komen aan bod, zoals bruggen die tegenwoordig zowel oeververbinding als icoon zijn. De keuze van de foto's wordt mede bepaald door de Davidster die aan de muur van deze voormalige synagoge hangt. Samen met dit oude hexagram vormen ze een nieuwe set pictogrammen.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media