En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
De horeca van Kampen slaat de handen ineen om de hongerige en dorstige bezoeker van lekkers te voorzien. Tijdens de Internationale Hanzedagen verzorgen uitsluitend Kamper ondernemers de horeca en daar zijn we trots op! Van foodtrucks, gezellige terrassen tot een pop-up restaurant, genieten staat voorop!

Natuurlijk hopen we op zoveel mogelijk bezoekers”, vertelt Jimmy Croyman, eigenaar café ’t Ponton. “We laten graag iedereen kennismaken met onze gastvrije en mooie stad. Bijna alle ondernemers breiden hun terras uit tijdens de Hanzedagen om zoveel mogelijk plaatsen te creëren voor alle bezoekers. We zijn er helemaal klaar voor!”

Culinair genieten van streekproducten
Etienne van den Burg, eigenaar restaurant de Bottermarck: “We hebben veel zin in de Hanzedagen! Samen met restaurants De Vijfsprong, De Peppermill, Efes en Eigenwijs creëren wij een pop-up restaurant aan de Nieuwe Markt waar we werken met producten uit de streek en van het seizoen. Denk aan sappige aardbeien, mals kalfsvlees en knapperige asperges. Ook komt er een foodcourt met bars. Bezoekers kunnen hier genieten van fingerfood en festivalfood, maar ook van een uitgebreide lunch of diner. Bij de bars kunnen bezoekers natuurlijk terecht voor een drankje ter plaatse, maar ook om mee te nemen voor onderweg.”

Ondernemers krijgen lesje grondstoffen
In het pop-up restaurant worden themadiners georganiseerd. Op donderdagavond is er bijvoorbeeld een diner voor en door ondernemers uit de regio Kampen. De tent is voor de gelegenheid ingericht met alle ingrediënten die ook in het menu worden gebruikt. Groenten uit De Koekoek liggen dus gewoon op tafel. Ondernemers kunnen voor dit diner een tafel kopen voor vier of acht personen.

De zaterdag staat in het teken van de zwoele Zuid Amerikaanse ‘salsa’ met bijpassend spicey food en livemuziek om later op de avond een chachacha te kunnen dansen.

“Natuurlijk kan er op de Botermarkt ook heerlijk gegeten worden, wij serveren een speciaal Hanzemenu en zorgen voor livemuziek. Op zondagmiddag en avond gaat er iets speciaals gebeuren. Wat? Dat blijft nog even een verrassing!”, glundert Etienne.

Reserveren
Voor het reserveren van een tafel in het pop-up restaurant of aan de Botermarkt kun je terecht bij Etienne van den Burg van restaurant de Bottermarck: bottermarck@gmail.com. Bij Etienne kun je ook terecht voor informatie over het diner voor ondernemers.

Gaatje over?
En ook op het Van Heutszplein kun je terecht voor een hapje en drankje. Jimmy: “Overdag hebben we op het Van Heutszplein een gezellig groot terras en in de avond bouwen we een feestje met geweldige optredens! Uiteraard zorgen wij voor een lekkere snelle hap tot in de late uurtjes!”

Nog een gaatje over in je buik?
Op de Hanzemarkt kun je namelijk genieten van lokale lekkernijen uit de andere Hanzesteden. Zo verkopen de Duitsers hun eigen gebrouwen bier, verwennen de Noren ons met hun heerlijke zalm en neemt de stad Lübeck voor de zoetekauw marsepein mee. GENIETEN met hoofdletters.

Kijk voor meer info op: www.hanze2017.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media