Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Een bijzondere manier om Kampen en de Hanzedagen te ontdekken is de dagtocht van Kampen and Beyond. Onder leiding van een gids maak je eerst een stadswandeling en na een lunch in de binnenstad ga je aan boord van Rondvaart Kampen die je naar Erf1 brengt waar vandaan je terug fietst naar de stad. Een heerlijk dagje genieten!

Dagtrip Kampen & Kampereiland

Inclusief:
Stadswandeling onder leiding van kunsthistoricus Reinier de WitLunchVervoer van Kampen naar Kampereiland per bootVerkenning van het Kampereiland per fiets en routekaartRondleiding en proeverij ambachtelijk boerenbedrijf ERF-1Mogelijkheid tot bezoek atelier Henrie Vogel

Prijs:
Vanaf 57,50 euro per persoon. Maximum van 12 personen

Start:
De Plantage, het centrale plein in de binnenstad

Wanneer:
Op aanvraag en elke dag tijdens de Internationale Hanzedagen

Meer info: 
https://www.kampenandbeyond.com/nl/arrangementen/dagtrip-kampen/

Hoe ziet deze dagtrip eruit? 

De gezichten van het Kampereiland – Een verslag in woord en beeld

Ontdekkingsreis
Het Kampereiland is een bijzonder gebied met bijzondere mensen. Mens en natuur zijn van generatie op generatie sterk met elkaar verbonden. De verhalen, gezichten en gezichtspunten van het Kampereiland zijn het vertrekpunt van een ontdekkingsreis: een reis waar ogen, oren, neus en smaak worden geprikkeld en uitgedaagd.

Water
Met de fietsen aan boord varen we over het Ganzendiep, een meanderende zijtak van de IJssel. Het is lente en nog een beetje fris voor de tijd van het jaar. Roeiers klieven door het water waar ooit vrachtschepen met melkbussen van de boeren naar de stad voeren wanneer het vervoer over het Kampereiland onmogelijk was geworden door overstromingen.

Het Kampereiland zijn stukken land in monding van de IJssel en vormen het enige deltagebied van Nederland. Door bedijking en het droogleggen van waterwegen ontstond in de loop der tijd een zeer vruchtbaar aaneengesloten gebied. Desondanks was en is het gebied vrij geïsoleerd en kwetsbaar voor het wassende water. We zijn op weg naar biologische terpboerderij ERF-1 dat alleen toegankelijk is per brug, boot of fietspontje.

Aarde
We meren aan en met de fiets in de hand wandelen we over de met paardenbloemen bezaaide dijk naar de boerderij. Ook de velden rondom het erf vormen een gele oase. Boer Harry Bruins vertelt dat het oorspronkelijke graslanden zijn waar de natuur en niet de mens meester is. Zijn dochter Irene vult zijn verhalen aan en vertelt over hun visie op de mens en de natuur. Zij laat ons de kazen, gerijpt in hun eigen kelder, zien en proeven. De groep is enthousiast. Hier gebeurt iets bijzonders, dit is een goed verhaal. We eindigen ons bezoek met een toetje van eigen bodem.

Lucht
We stappen op de fiets en maken de oversteek met het pontje. Slingerend langs authentieke boerderijen zijn we op weg naar het atelier van beeldend kunstenaar Henrie Vogel. De gehele dag al begeleiden prachtige wolkenformaties onze wandel-, fiets- en boottocht. Henrie schenkt koffie en thee voor ons in en vertelt over zijn werk: dat niet hij, maar de verf de baas is. Hij geeft ons een demonstratie van zijn schildertechniek en laat zien hoe de natuur, de wolken, het licht en de slootranden hun weg vinden in zijn kunst. In het blog Rafelranden van de IJsseldelta kunt u meer lezen over Henrie’s ontdekkingsreis.

Vuur
In vroeger tijden bestond het sterke geloof dat de humores, de gemoedstoestanden, van de mens verband hielden met de elementen water, aarde, lucht en vuur. De vurige mens is de levensgenieter en gepassioneerd. Zowel Henrie Vogel als de familie Bruins hebben met veel overgave hun passie met ons gedeeld en laten ervaren. Dat is genieten, genieten van de bijzondere gezichten van het Kampereiland.

Meer info: Dagtrip 'Het Kampereiland' is onderdeel van de Dagtrip Kampen

 

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media