En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Het is zover! Vandaag start een weekend vol cultuur en entertainment tijdens de Internationale Hanzedagen. 
Vier dagen lang is Kampen het bruisende middelpunt van allerlei festiviteiten, verschillende markten, muziek, presentaties, theater, dans, kunst en nog veel meer. Van Koggewerf tot Oorgat en van IJsselkade tot Stadspark. Dompel je onder in de rijke Hanzehistorie en ontdek de veelzijdigheid van Kampen. Kampen zet het beste dat de stad te bieden heeft in de spotlights!

De sfeervolle binnenstad vormt het decor van de verschillende themakwartieren. Wil je je alvast verdiepen in het volledige programma? Dat kan! Bekijk hier het festivalmagazine alvast online, dan hoef je niets te missen. Tijdens de Hanzedagen worden deze magazines overal in de stad uitgedeeld. Wil je de plattegrond en het blokkenschema alvast printen? Klik dan hier!

Het Hanzekwartier vormt het festivalhart, met een groot podium op de IJssel waar iedere avond bijzondere concerten plaatsvinden. Hieronder vind je een handig overzicht van de grootse concerten die komend weekend in het Hanzekwartier plaatsvinden.

Donderdag 15 juni | Guido’s Orchestra en Slagerij van Kampen | 20.00 uur

Guido’s Orchestra en Slagerij van Kampen zorgen samen met de danschoreografie van Vuur & Vlamproducties en een groot samengesteld Kampens Koor voor een indrukwekkende openingsact. Een spectaculaire show tegen het decor van de IJssel met speciale aandacht voor de aanwezige Hanzesteden.

Vrijdag 16 juni | Openluchtconcert met pianovirtuoos Jan Vayne | 20.00 uur

De vrijdagavond wordt in stijl afgesloten door Muziekvereniging AMDG met een grandioos openluchtconcert. Special guest tijdens dit concert is de wereldberoemde pianovirtuoos Jan Vayne die het concert een bijzonder tintje geeft. Onder het motto ‘classic meets rock’ wordt het een evenement in de stijl van de wereldberoemde ‘Proms’ concerten.

Zaterdag 17 juni | The Common Linnets | 21.00 uur

Reserveer de zaterdagavond vast in je agenda voor The Common Linnets! Deze vierkoppige band onder leiding van Ilse de Lange zet kampen op zijn kop en laat iedereen meedansen, zingen, deinen op hits als 'Calm after the storm', 'Love goes on' en 'We don't make the wind blow'.

at The Common Linnets zo uniek maakt is hun Nederlands-Amerikaanse karakter en geheel eigen muziekstijl, geïnspireerd door Americana, country, folk en bluegrass. Met het karakteristieke warme stemgeluid van Ilse de Lange, maken The Common Linnets prachtige nummers, recht uit het hart.

VIP-tickets kopen?
Wil je zeker weten dat je als VIP kunt genieten van onder andere het concert van The Common Linnets en het voorprogramma met Erwin Nijhoff (bekend van The Voice of Holland)? De VIP-tickets zijn ook te koop voor 121 euro. Reserveer jouw VIP-tickets via roxanne@niekvandersprong.nl
of bel: 038-4532660. Wees er snel bij, want de VIP-tickets zijn beperkt beschikbaar.

Zondag 18 juni | Her Majesty | 16.00 uur

De band Her Majesty met leadzanger Bertolf Lentink sluit de Hanzedagen af met een fantastische show! Een muzikaal eerbetoon aan onder andere The Beatles, David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young. De band speelt momenteel met hun show 'Deja Vu' alle uitverkochte concertzalen in Nederland plat en zijn een vertrouwde gast bij 'De Wereld Draait Door'.

Foto: o.a. Richard Tennekes

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media