En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
We verwachten veel bezoekers voor de Hanzedagen. Om er voor te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk in de binnenstad kan zijn, werken we met gratis pendelbussen voor bezoekers die met de auto en de trein komen. Voor al jouw vragen rondom het evenement en de bereikbaarheid van de Hanzedagen in Kampen kun je gebruik maken van Livecrowd via https://livecrowd.io/hanzedagen/. Je krijgt dan direct een persoonlijk antwoord via WhatsApp, Facebook of Twitter.

Actuele route naar de Hanzedagen
Als u met de auto naar Kampen komt is het goed te weten dat u uw auto niet in Kampen zelf kan parkeren. Er is een speciale parkeerlocatie ingericht op het industrieterrein N50
Vanaf deze parkeerlocatie rijden er pendelbussen van en naar het evenemententerrein.

Auto
In de binnenstad kun je niet met de auto komen. Bezoekers kunnen daarom hun auto parkeren bij bedrijventerrein N50. Volg de P-Evenement Kampen route op de gele borden. Vergeet niet je navigatie uit te zetten als je deze borden ziet. Vanaf deze locatie rijden er gratis pendelbussen heen en weer naar de 3e Ebbingestraat.

Schermafbeelding 2017-06-12 om 10.59.37

Tijden pendeldienst
Donderdag 14.00 – 01.00 uur
Vrijdag 07.30 - 01.00 uur
Zaterdag 10.00 – 01.00 uur
Zondag 08.00 – 22.00 uur

Mindervaliden kunnen parkeren op het Meeuwenplein. Bekijk hier de routebeschrijving mindervaliden.

Openbaar vervoer
Kampen is goed bereikbaar via station Kampen Zuid. Vanaf Kampen Zuid rijden gratis pendelbussen naar de IJsseldijk. Station Kampen is tijdens de Hanzedagen gesloten i.v.m. spoorwerkzaamheden. Voor bezoekers uit Emmeloord, Urk en Ens rijdt gewoon bus 141 naar Kampen en komt op het 'oude' station aan. Voor actuele tijden voor het openbaar kun je het beste kijken op: http://9292.nl/.

Actie NS
De NS geeft een korting van 20% op een retourtje naar de Hanzedagen.
https://www.ns.nl/hanzedagen

Tijden pendeldienst
Donderdag 14.00 – 01.00 uur
Vrijdag 07.30 - 01.00 uur
Zaterdag 10.00 – 01.00 uur
Zondag 10.00 – 22.00 uur

Fiets
Er zijn speciale fietsenstallingen aan de rand van de binnenstad. Deze zijn aangeduid op de plattegrond met een fiets.
Je kunt ook een fiets huren zodat je kunt genieten van de omgeving van Kampen. Op de plattegrond kun je zien waar de fietsen te huur zijn.

Campers
Van woensdag 12 juni 08.00 tot en met zondag 18 juni 20.00 uur zijn de camperplekken op het Burgemeester Berghuisplein in Kampen niet beschikbaar. Je kunt gebruik maken van de voorzieningen op:

- Camping Seveningen, Frieseweg 7 Kampen. Telefoonnummer: 038 - 3314891
- Camping Roggebotsluis, Reeveweg 1 Kampen. Telefoonnummer: 038 - 3312402

Touringcars
Organiseer je zelf een busreis naar de Hanzedagen? Meld je dan aan door onderstaand formulier volledig in te vullen en op te sturen naar luc@niekvandersprong.nl. Je ontvangt dan zo snel mogelijk alle informatie die je nodig hebt om bij het evenement te komen en eventueel te parkeren. Download hier het aanmeldformulier en de instructies voor chauffeurs

Inwoners en ondernemers
Informatie over parkeren en bereikbaarheid voor de inwoners en ondernemers van de binnenstad vind je hier.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media