En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Recentelijk heeft de gemeente Kampen een nieuwe folder ‘Kampen in Beeld’ uitgegeven. De folder wijst de inwoners van Kampen en bezoekers aan de stad de weg langs 43 beelden in de openbare ruimte in Kampen. Een gevarieerd kunstaanbod dat Kampen huisvest in haar parken en wijken.

Het is al meer dan 10 jaar geleden dat alle kunstwerken in de openbare ruimte van de gemeente Kampen in een folder is verschenen. Hoog tijd dus voor een nieuw totaaloverzicht. De laatste 10 jaar is het een en ander veranderd. Er zijn nieuwe beelden geplaatst, anderen zijn herplaatst. Ook zijn in 2015 en 2016 bij de meeste bronzen beelden de sokkels vervangen i.v.m. maatregelen tegen diefstal.

Door middel van deze folder kunnen de inwoners en bezoekers aan de stad in één oogopslag kennis nemen van de complete kunstcollectie in de openbare ruimte van onze gemeente. Bij ieder beeld is informatie over de kunstenaar, jaar van plaatsing, de locatie, materiaal en ter gelegenheid waarvan.

Daarnaast geeft de folder een aardige kijk op de diverse kunststromingen die zich hebben voortgedaan in de afgelopen periode. Het oorlogsmonument van Hildo Krop is het oudste kunstwerk (1949). De jongste is De Mol van Martijn Schoots (2017).

Bijzonder is dat er 2 beeldenroutes zijn. Speciaal voor de beelden in het centrum van Kampen (nrs. 1 t/m 24) is een wandelroute gemaakt . Ook is er een beeldenroute voor de beelden buiten het centrum (nrs. 25 t/m 43).

De folder is ook in het Engels en Duits uitgegeven en is gratis af te halen bij o.a. bij de Stadskazerne, het Stedelijke Museum Kampen, de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen en de informatiebalie Stadhuis. Klik hier om de folder te downloaden.

English

Booklet Kampen in Beeld

The municipality Kampen is rich in art and culture. The prosperity of the former Hanseatic city is reflected in its splendid townscape and the numerous monuments and sculptures which are spread all over the city. Also contemporary art can be admired in Kampen. Kampen
is in fact home to many exhibition spaces and appealing art initiatives such as the ‘Artist Prize Kampen ‘ and the annual ‘Art Route’, ‘Weg van Kunst’. This booklet shows you the way along all of these sculptures. On this inspiring route you can enjoy a wide range of works of art in parks and districts. 43 sculptures illustrate the story of Kampen throughout the years. ‘The Schokkermonument’ for example, which I nd a fascinating sculpture, takes me back to the time when the ‘Schokkers’ (the inhabitants of the is- land Schokland) had to leave their island in 1859 and settled in Brunnepe. The couple is looking, while disembarking a vessel, in the direction of Brunnepe, their new, uncertain future. This event is a vital link in the history of Kampen. Art is blood run- ning through the veins of society. Over the next few years there will be a further increase in the range of sculptures. By placing art in the public space it is accessible for everyone to enjoy.

Deutsch

Brochure Kampen in Beeld
Die Gemeinde Kampen ist reich an Kunst und Kultur. Der Reichtum der ehemaligen Hansestadt spiegelt sich an der prachtvollen Stadtansicht und den vielen Monumenten und Skulpturen die man in der ganzen Stadt bewundern kann. Auch im Bereich der zeit- genößischen Kunst ist viel zu bewundern. Kampen hat viele Ausstellungsräume und Künstler Initiative wie der ‘Kunstpreis Kampen’ und die jährlich wiederkehrende Kunst Route ‘Weg van kunst’ (Der Weg der Kunst). Diese Brochure zeigt Ihnen den Weg entlang aller dieser Skulp- turen. Eine inspirierende Strecke wo Sie sich an dem vielfälti- gen Kunstangebot erfreuen können, daß die Stadt Kampen in ihren Parks und Stadtviertel beherbergt. 43 Skulpturen zeigen Ihnen die Stadt im Laufe der Jahre. Das Schokkermonument zum Beispiel nde ich eine faszi- nierende Skulptur. Es versetzt mich zurück in die Zeit wo die Schokker (die Bewohner der Insel Schokland) in 1859 ihre In- sel verlassen mußten und sich im Stadtteil Brunnepe nieder- ließen.
Vol Wehmut schaut das Ehepaar, von Bord steigend, Richtung Brunnepe ihrer neuen etwas ungewissen Zukunft entgegen. Ein unentbehrliches Bindeglied in der Geschichte der Stadt Kampen. Kunst ist die Ader der Gesellschaft. Im kommenden Jahr wird sich das Skulpturen Angebot dann auch wiederum weiter ausbreiten. Durch Kunst im öffentlichen Raum auf zu stellen ist sie für Jederman verfügbar und kann Jeder sie geniessen.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media