En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
De verbinding Zwolle Stadshagen – Kampen is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Vele duizenden inwoners van de Zwolse woonwijk kunnen daardoor niet met een directe treinreis naar Kampen. Gelukkig leiden er veel meer mooie wegen naar het historische Kampen. Volg de prachtige fietsroute langs de IJssel door natuurgebied de Vreugderijkerwaard, het pittoreske Wilsum en geniet van de natuur. Of kom met de auto, parkeer gratis bij het Station, loop de stadsbrug met gouden wielen over en...je bent al in het historische centrum van Kampen!

Online klantenservice
Om alle vragen die er leven over Kampen en de bereikbaarheid te beantwoorden is er een handige 24 uurs WhatsApp Helpdesk ingericht door Kampen Marketing. Organisaties als KLM, Coolblue en de Kamer van Koophandel zetten het ook in om klanten van dienst te zijn. Speciaal voor de inwoners van Stadshagen is nu ook een WhatsApp helpdesk geopend. Citymarketeer Roeland Tameling legt uit hoe het werkt: 'Voeg 06-17453490 toe aan het adresboek van je telefoon. Vervolgens kan je via WhatsApp alle vragen over bijvoorbeeld de bereikbaarheid en evenementen zoals Kerst in oud Kampen vanuit Stadshagen stellen, maar ook als je over andere dingen wilt chatten zit ons webcare team voor je klaar. We zijn tenslotte Hartelijke Hanzestad, ook voor mensen die niet in Kampen of Stadshagen wonen.'

Pennen uitdelen
Als bescheiden pleister op de wond deelt het promotieteam van Kampen Marketing volgende week in de wijk Stadshagen ook meer dan 5.000 pennen met evenementenkalenders uit. “Alle evenementen op de kalender zijn natuurlijk goed per auto en met de fiets bereikbaar.

Fietsroutes en parkeertips
Helaas is Kampen nu nog niet per trein bereikbaar vanuit Stadshagen maar gelukkig wel op vele andere manieren. Wandelend, fietsend of met de auto. Hierbij delen we een prachtige fietsroute en handige parkeertips.

Fietsroute
* Start bij de Werkerlaan in Zwolle (Overijssel) en fiets in zuidelijke richting
* Ga na 125 meter bij de T-splitsing rechtsaf , naam blijft Werkerlaan
* Ga na 148 meter bij de T-splitsing scherp rechts naar Twistvlietpad & naar knooppunt 5
* Ga na 245 meter bij knooppunt 5 schuin links naar knooppunt 2
* Ga na 2.5 km. bij knooppunt 2 rechtdoor naar knooppunt 3
* Ga na 1.8 km. bij knooppunt 3 rechtdoor naar LF15b
* Ga na 9.4 km. bij het kruispunt linksaf naar LF23a
* Na 2 meter kom je aan bij het eindpunt van de route: Geniet in de hartelijke Hanzestad Kampen!

Bekijk de route ook op: http://bit.ly/opdefietsnaarKampen

Parkeren
Op loopafstand van de binnenstad liggen twee grote parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren. Het historische centrum van Kampen ligt op loopafstand. De gratis parkeerplaatsen zijn tegenover het NS-station bij het politiebureau (heel handig vanuit Stadshagen!) en aan het Burgemeester Berghuisplein. Betaald parkeren kan bijna overal in de binnenstad. Hierbij kan je kiezen voor het betalen bij de automaat (kentekenparkeren) of met je mobiele telefoon (mobiel parkeren). Kijk voor meer informatie op: https://stad.kampen.nl/nl/de-stad/parkeren.html.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media