Ga naar bezorgeninkampen.nl

Thuis genieten? Bestel via bezorgeninkampen.nl!

Ga naar bezorgeninkampen.nl

In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”
Hoe het werkt De stichting Kampen Partners heeft met de binnenstadsondernemers een website gemaakt om iedereen een actueel overzicht te bieden. Hoksbergen nodigt alle inwoners van de gemeente Kampen uit om hiervan gebruik te maken: “Kies uit winkels of horeca en bekijk welke ondernemer aanbiedt om de producten, eten of drinken bij je thuis te bezorgen. Via de website, telefonisch of via mail kun je bestellen bij de ondernemers. Er komen dagelijks nieuwe aanbieders bij!”
Cadeaubonnen en boodschappenboxen Citymarketeer Roeland Tameling vult aan: “Door het Corona-virus zakt de omzet van winkeliers en horecaondernemers natuurlijk als een baksteen, de winkelstraat is leeg en de winkels zelf ook. Hiermee geven we in Nederland goed gehoor aan het advies om binnen te blijven. Gezellig winkelen of uit eten gaan is nu even niet aan de orde. Daarom vragen we alle mensen ook een of meer cadeaubonnen te bestellen bij de ondernemers zelf of bij Kampen Partners. Het eerste is het beste, want dan hebben de ondernemers direct cash en dat hebben ze hard nodig. Voor het tweede kun je terecht op www.kampenkado.nl.” Tameling wijst daarnaast op een andere sympathieke actie: 'Support your locals IJsseldelta'. Consumenten kunnen via www.supportlocals-ijsseldelta.nl online een boodschappenpakket bestellen met allerlei producten uit Kampen en omgeving.

Creatieve initiatieven Via diverse sociale media kanalen houdt Kampen Partners iedereen op de hoogte van nieuwe initiatieven. Kijk op www.facebook.com/hanzestadkampen, daar komen de leukste initiatieven altijd voorbij! 
Lees verder!

En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Stadsgehoorzaal Kampen: Wintercircus (4+)
Er is geen leukere manier om de kerstvakantie in te luiden!
22 december | 16:00 - 18:00 & 19:00 - 21:00

Het Wintercircus van Arlette Hanson is al bijna 40 jaar het grootste rondreizende theatercircus van Nederland en wij zijn heel blij de troep internationale topartiesten weer naar Kampen komt. Een echt circus in het theater, maar nét even anders dan je verwacht. Adembenemende acrobatiek, razendsnelle jongleurs, live muziek en heel veel humor! Kijk voor meer informatie op www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

Stadsgehoorzaal
Burgwal 84, Kampen

Samenzang met de kleintjes op de hooizolder van de Kinderboerderij
Muziek maken en genieten van warme chocomelk of snert
23 december | 15:30 - 16:30
Om 15:30 kunnen de kleintjes zich lekker ingraven op de hooizolder en genieten van mooie kerstliedjes gezongen door Gaby van Dijk. De kinderen mogen hun knuffelvriendjes en eigen instrumenten meenemen. Zowel kind als ouder wordt uitgenodigd om gezellig mee te zingen en te spelen. Samen muziek maken en daarna nagenieten in het bakhuis met warme chocomelk of een kop snert. Kijk voor meer informatie op facebook: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=515979148784772&set=a.130395850676439.1073741828.100011180744990&type=3&theater.

Stadsgehoorzaal Kampen: Buurman & Buurman (3+)
De buurmannen zijn weer terug!
28 december | 14:00 - 15:30 & 16:00 - 17:30 

Als blijkt dat in het huis van de Buurmannen geen water en stroom meer is, moeten ze flink aan de bak. Als dat maar goed gaat. Want water en stroom ... dat is samen levensgevaarlijk! Geniet in het theater samen met het gezin! Kijk voor meer informatie op www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

Stadsgehoorzaal
Burgwal 84, Kampen

Oudejaarsloop van Kampen - kidsrun
Samen sportief het jaar uit...
30 december | 09:45 - 14:00

We tellen de laatste dagen van het jaar 2017 af én op 30 december gaan we 'samen, sportief het jaar uit tijdens de Papegaaij & Tegelaar fysiotherapie Oudejaarsloop van Kampen! Een Kamper traditie die zijn weerga niet kent en al 36 jaar niet meer weg te denken is uit Kampen en omstreken.

Praktische informatie:
Kidsrun: Voor de jeugd t/m 12 jaar is er de kidsrun van 1200 meter.
Locatie: Horstsingel 1, 8261 DD Kampen (naast het gemeentehuis van Kampen)
Tijd: 09:45 - 14:00
Route: Door het prachtige stadspark van Kampen
Parkeren: Parkeren kan op het Burgemeester Berghuisplein. Voldoende gratis parkeerplekken aanwezig!
Organisatie: Atletiekvereniging AV Isala '96 www.avisala96.nl
Contact: webmaster@avisala96.nl

Goed doel:
Dit jaar is er ook een goed doel gekoppeld aan de Papegaaij & Tegelaar Oudejaarsloop 2017. Bij de inschrijving kunt u aangegeven of u €1,-, €2,- of €5,- wil doneren aan het Jeugdsportfondsonds Kampen! Kijk voor meer informatie op: www.avisala96.nl.

KidsWorkshop MaKey MaKey
Stuur met een uitvinderskit je computer aan
3 januari | 14:00 - 16:00

Tijdens de MaKey MaKey-workshop ben je een uitvinder. Verander alledaagse dingen in 'Touchpads' en gebruik ze om je computer aan te sturen! Met de MaKey MaKey sluit je de wereld op een creatieve manier aan op je computer. Ieder voorwerp kan een ‘Key’ worden, mits het stroom geleidt. Wat is geleiding van stroom? En welke materialen geleiden stroom? Dat gaan we onderzoeken en vooral ook zelf uitproberen.

Voor kinderen van 8-12 jaar. Kosten: € 3,50. Neem een laptop mee!
Meld je aan via https://www.bibliotheekkampen.nl/activiteiten-2015/252-workshop-makey-makey

De Bibliotheek Kampen
Oudestraat 216, Kampen

Kerstsfeer in het Speelgoedkabinet
Leuk uitje voor in de kerstvakantie
Elke middag van 14:00 - 16:00

In de kerstvakantie is het Speelgoedkabinet in kerstsfeer. Vooral van Playmobil zijn leuke kerstdiorama’s te zien. Natuurlijk rijden de treinen op de baan, die weer iets mooier geworden. Het Speelgoedkabinet toont speelgoed vanaf 1950 tot nu. Lego, Playmobil, Meccano, K’nex, Fischertechnik, Ministeck, Barbie, Action Man, poppen, cowboys, indianen, ridders, keukentjes, winkeltjes, boerderijtjes en heel veel autootjes.

Het Speelgoedkabinet is elke middag open van 26 december tot en met 6 januari, maar niet op zondag en nieuwjaarsdag. Steeds van 14.00 tot 16.00 uur. Voor groepen buiten deze tijden ook op afspraak. Bovennieuwstraat 65, Kampen. Entree: € 1,- per persoon. Tel. (038) 3322895. Kijk ook op: www.speelgoedkabinet.nl.

Lekker zwemmen
Altijd feest!
Maandag - Vrijdag 11:00 - 17:00 en zaterdag en zondag van 10:00 - 16:30 

Kom gezellig naar zwembad de Steur en leef je uit in het water! Kijk voor meer informatie en tarieven op www.desteur.nl.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media