En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Op zaterdag 8 september 2018 is het weer de jaarlijkse Open Monumentendag. In Kampen openen 40 historische locaties hun deuren voor het publiek, zowel in de stad als in het buitengebied. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers is er op die dag van alles te doen en te beleven voor jong en oud. Bijna alle deelnemende monumenten zijn tussen 10:00-17:00 uur gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld in de folder en op de website. De locaties kunt u herkennen aan de vlag of de poster van Open Monumentendag.

Thema ´In Europa´

Het thema ‘In Europa’ wordt in Kampen zichtbaar door de natuurstenen die uit verschillende plekken in Europa zijn vervoerd. Zandsteen uit Bentheim, tufsteen uit de Eifel en zelfs Öland kalksteen uit Scandinavië! De natuurstenen vormen de basis voor veel monumenten die bovendien nog zichtbaar zijn. Wij dagen u uit met de wandeling: Hoe goed kent u Kampen? Wandel door Kampen en ontdek welke panden zijn opgebouwd uit welk type steen of ga op zoek naar bijzondere details en steenhouwersmerken.

Alle informatie, wat er te zien en te doen is vindt u via deze link naar de pdfOpen Monumenten Dag brochure

Speciale activiteiten


Treintje


In de binnenstad van Kampen rijdt deze dag het Open Monumentendag treintje de hele dag op en neer tussen de Bovenkerk en de Buitenhaven. U kunt hier gratis gebruik van maken. U kunt in- en uitstappen bij de volgende haltes: Bovenkerk, Scapino, Plantage, Van Heutzplein, Buitenhaven, Restaurant De Vier Jaargetijden, de Stadsbrug, Boetiek Hotel.

Zalkerveer


Op vertoon van de digitale folder kunt u tijdens Open Monumentendag gratis gebruik maken van het Zalkerveer. Het veer zorgt voor de verbinding tussen Zalk en ’s-Heerenbroek en biedt u de mogelijkheid om een rondje te fietsen langs beide oevers van de Ijssel. Ook het theehuis is geopend.

Hanzebankjes


Even de voeten rust geven? Op verschillende plekken in de stad kunt u genieten van het uitzicht op een of meer monumenten. Op elk Hanzebankje hangt een QR-code. Scan die met uw smartphone en u krijgt meer informatie over de locatie.

Fotostudio Broederpoort

In de Broederpoort is als een fotostudio ingericht en allerlei historische kleding hangt aan een kledingrek. Zin in een verkleedpartijtje en fotoshoot? Verkleedt u in historische kleding en een professionele fotograaf zet u op de foto!

Kinderactiviteiten


- Speurtocht door molen d’Olde Zwarver

- Melk de limonadekoe in Museum De Stadsboerderij

- Beklim de Nieuwe Toren en maak een selfie met #OMDKampen

- Zoek de verschillen van de Schokker heer in De Stadskazerne

- Doe de fotopuzzeltocht in Dorpskerk IJsselmuiden

- Kleurplaat kleuren in Molen de Valk

- Zoek steenhouwersmerken in de Bovenkerk en Buitenkerk

- In de bibliotheek kunnen kinderen een collage maken van hun fantasie land

- In de Sigaar zijn inloopworkshops ‘ontwerp je eigen monumentenstraatje’ en ‘maak een stempel van een eigen fantasie monument’


Geniet van de Open Monumentendag!

Volg ons via Facebook: https://www.facebook.com/OMDKampen of kijk op www.openmonumentendag.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media