En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!
Het is nog tot en met 31 oktober mogelijk om de Financiële Mantelzorgwaardering, een bedrag van (maximaal) 100 euro aan te vragen bij het Steunpunt Mantelzorg. Ook kunnen zowel volwassen als jonge mantelzorgers zich nog tot en met die datum aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg.

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Kampen waardeert mantelzorgers jaarlijks voor hun inzet via de mantelzorgwaardering.

Op de website https://aanmelden.welzijnkampen.nl/ vindt u meer informatie. Via deze website kunnen mantelzorgers tevens de waardering aanvragen en zich inschrijven voor de Dag van de mantelzorg. Papieren aanvraagformulieren en het programma voor de Dag van de Mantelzorg liggen tijdens openingstijden bij de balie van Welzijn Kampen, Burgwal 45 in Kampen en bij het stadhuis, Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen.

Financiële mantelzorgwaardering
Deze waardering bedraagt (maximaal) 100 euro en kan worden aangevraagd via het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Kampen. Belangrijk is dat mensen weten dat ze dit bedrag niet vanzelf krijgen; het is om verschillende redenen elk jaar opnieuw nodig een aanvraag in te dienen.

Dag van de Mantelzorg – gratis voor mantelzorgers van jong tot oud – er is nog plek!
Zin in een lunch, breakdance, workshop handletteren, RGM – je brein in beweging zetten, zonder ervaring in een band spelen (No X-perience band), de prachtige film “Wonder”, een workshop beeldend, fotografie of een stoelmassage? Op zaterdag 9 november zijn er voor zowel jonge als volwassen mantelzorgers allerlei leuke activiteiten en workshops in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Er is veel ruimte voor “ontmoeting” met andere mantelzorgers. Deelname aan de activiteiten is gratis. Voor de meeste activiteiten is het wél nodig dat mensen zich aanmelden. Dit kan tot en met 31 oktober. Alle activiteiten vinden plaats bij Quintus, Vloeddijk 38 in Kampen.

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers van 6 tot 18 jaar, die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg, ontvangen in november een leuke attentie. Zij hoeven deze niet aan te vragen! Daarnaast zijn er voor hen op zaterdag 9 november “vet coole”, creatieve en actieve workshops die ze met samen met andere (jonge) mantelzorgers kunnen doen. Nieuwe jonge mantelzorgers kunnen via www.welzijnkampen.nl worden aangemeld. Bij aanmelding op uiterlijk 31 oktober ontvangen zij dan eveneens een attentie.

Steunpunt Mantelzorg
Via www.welzijnkampen.nl of 038-4691500 kunnen (jonge) mantelzorgers zich het hele jaar door gratis inschrijven bij het Steunpunt Mantelzorg.
Ondersteuning, advies, cursussen, informatieavonden en ander aanbod zijn eveneens gratis.

U bent geen mantelzorger. Wat kunt ú doen?
Veel mantelzorgers staan er niet bij stil dat ze mantelzorger zijn. Kent u mantelzorgers? Breng dit bericht eens bij ze onder de aandacht, durf met ze in gesprek te gaan, bied uw hulp aan, vraag wat u kunt doen. Alle beetjes helpen. Vergeet ook vooral de jonge mantelzorgers niet, zodat ze boven alles gewoon kind kunnen zijn!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media