En later op de fiets of te voet!

Doe nu een digitaal rondje Kampereiland

Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland.  Stadservendirecteur Jan Luijendijk overhandigde de tentoonstelling in de vorm  van een website en ebook aan Miny Pelleboer van de Vereniging Streekbelangen Kampereiland (VSK). Bij gelegenheid van 650 jaar Kampereiland is deze tentoonstelling in 2013 gerealiseerd in opdracht van de VSK. De Stadserven, eigenaar en verpachter van het Kampereiland, heeft deze tentoonstelling nu geactualiseerd en laten digitaliseren.    Virtuele kaart Als het straks weer kan, spring dan op de fiets of trek je wandelschoenen aan voor een historisch rondje Kampereiland! Als je klikt op een icoontje dichtbij de plek waar jij je bevindt, krijg je meteen een rijkdom aan informatie op je scherm over bijzondere, historische aspecten en bezienswaardigheden om je heen. Een virtuele kaart voert je door een rijke geschiedenis van Koninklijke nijverheid, historische erven, verloren IJsselgangen en woest overstromingsgeweld.    Ebook Je kunt de tentoonstelling overigens ook vanuit je luie stoel bekijken. Download Sinds1363 als ebook, blader door de talrijke thema’s heen en laat je meeslepen naar oude tijden.  Oude landkaarten, foto’s van overstromingen, verhalen over de nijverheid en een uitleg over de vier historische boerderijtypes in het gebied, het plaatst het eiland van nu in het perspectief van een veelbewogen verleden. Meer weten?  Pak je telefoon, tablet of pc en open de website www.sinds1363.nl. De rondleiding en het ebook zijn ook via www.hetkampereiland.nl ontsloten. ...
Lees verder!

Start je bezoek aan Kampen bij één van de toeristische informatie punten

Tourist Info Kampen

De historische Hanzestad Kampen leent zich prima voor een ontdekkingstocht te voet, al dan niet onder leiding van een professionele gids. Buiten het historische hart zijn er in de omgeving volop mogelijkheden voor fiets- of wandeltochten door het IJsselgebied, langs het prachtige rivierlandschap met uiterwaarden. Ook de zeven Kamper kernen en het Kampereiland met vele terpboerderijen, maken een bezoek aan Kampen en de regio IJsseldelta absoluut de moeite waard. Een bezoek aan Hanzestad Kampen begint bij een bezoek aan de Tourist Info! De gastheren en gastvrouwen van Stichting Kampen Tourist Info helpen je graag op weg. Je boekt hier jouw stadswandeling door Kampen. Je krijgt hier antwoorden op vragen over bezienswaardigheden en activiteiten in Kampen én haar prachtige omgeving. We helpen je graag op weg. De StadskazerneDe Tourist Info in De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd. Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: de Tourist Info in de Stadskazerne is de ideale plek om Kampen te ontdekken. Ook is dit de plek waar je een interessante stadswandeling kunt boeken.Tourist Info De StadskazerneOudestraat 216, Kampentouristinfokampen@gmail.comwww.destadskazerne.nlBel voor algemene info: 038-2022366Voor aanvragen en informatie stadswandelingen: 06 48196559 of touristinfokampen@gmail.com. De openingstijden van de Tourist Info in De Stadskazerne:  Vanaf 1 juli tot eind oktober: Maandag tot en met zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Van november tot april:  Maandag tot en met zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.   Boek een interessante stadswandeling van ongeveer 1,5 uur. 
Iedere vrijdag om 14.00 uurIedere zaterdag om 14.00 uur Iedere zondag om 14.00 uur  De rondwandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De start is bij De Stadskazerne, Van Heutszplein 216, KampenOp vrijdag en zaterdag: kosten € 5,00 p.p. en op zondag € 7,50 p.p.Geef je op via: TouristinfoKampen@gmail.com Tourist Info Read Shop BosTourist Info Read Shop Bos is gevestigd aan de Oudestraat 41-43.Read Shop Bos is een boekwinkel dat naast boeken ook een uitgebreid assortiment van kaarten, kantoorartikelen en accessoires heeft. Naast winkel, is Read Shop Bos ook een Tourist Infopunt waar je terecht kunt voor toeristische informatie en voor stadswandelingen.Read Shop BosOudestraat 41-43, Kampenkampen@readshop.nl038-3322522Openingstijden: Maandag: 9:00 - 18:00uDinsdag:  9:00 - 18:00uWoensdag:  9:00 - 18:00uDonderdag: 9:00 - 18:00uVrijdag: 9:00 - 18:00uZaterdag: 9:00 - 17:00uZondag: Gesloten Tot ziens in Kampen!...
Lees verder!

Maarten van Rossem vond het wel een aardig idee, fietsen door de IJsselvallei langs de Hanzesteden en hij nam eind vorig jaar de eerste splinternieuwe Qwic HanzeTour elektrische fiets van Van Dijk Bikes in ontvangst. Niemand had toen kunnen vermoeden dat pas ruim een half jaar later de eerste HanzeTour fietstoeristen, de IJssel volgend, Hanzestad Kampen zullen aandoen. Uiteraard is Kampen een vaste afstapplek voor deze bezoekers die een beetje historische kennis komen opdoen in de hoofdstad van de Nederlandse Hanze. 


Burgemeester Koelewijn wist het allemaal raak te verwoorden bij de lancering op de Koggewerf. Michel van Dijk stond op de Kamper Kogge achter hem klaar om de eerste HanzeTour fietsen aan land te brengen. Het in Kampen gevestigde bedrijf Van Dijk Bikes doet namelijk naast verhuur ook het onderhoud van deze moderne fietsen en zorgt ervoor dat fietsers op de Qwic HanzeTour E-bikes die onderweg door pech worden getroffen, zo snel mogelijk weer op weg worden geholpen. Want de klantervaring en fietsvakantiebeleving van de toeristen staan centraal bij de samenwerking van Dijk Bikes en HanzeTour.com 

HIER ZIJN DE VAN ROSSEMS 

De Van Rossems bezochten o.a. Hanzesteden als Arnhem, Zutphen, Hattem en Zwolle. In het vermakelijke TV programma Hier zijn de van Rossems, goed voor bijna 1 miljoen kijkers, spreekt Maarten van Rossem enthousiast over de Hanze. Dat was de inspiratie voor HanzeTour Fietsvakanties. 

IJSSELVALLEI 

Vanaf de vertakking met de Rijn ter hoogte van Hanzestad Arnhem slingert de IJssel door weidse uiterwaarden in noordelijke richting het IJsselmeer, ooit de Zuiderzee. Zo gaan de toeristen met de elektrische fietsen  op pad naar Hanzestad Kampen. Dit afwisselende gebied en deze bijzondere steden en stadjes kunnen deze bezoekers zo het beste, lekker ontspannen en toch in duurzaam in beweging, verkennen.  

HANZESTEDEN 

De Hanzetijd vormt een zeer belangrijke periode in het ontstaan en de geschiedenis van Nederland. Een Hanze was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de late middeleeuwen. Het economisch zwaartepunt lag in Noord-Duitsland. Maar ook steden in Nederland profiteerden van de Europese handel. De IJssel en de Zuiderzee waren in de Hanzetijd een belangrijke verbinding tussen de handelssteden langs de Oostzee en de bloeiende steden langs de Duitse Rijn. De IJsselsteden vormden in de 14e/15e eeuw het economisch hart van Nederland. 

Wist u dat in Nederland ooit 20, overwegend Oost Nederlandse, steden met zee- en binnenhavens lid waren van het machtige Hanzeverbond? Aan de 125 kilometer lange rivier liggen Hanzesteden met een rijk verleden. Doesburg, Zutphen, Deventer en vervolgens Hattem, Zwolle, Kampen Elburg en Harderwijk liggen als goed geconserveerde historische pareltjes verspreid in de IJsselvallei. Maar ook Hanzestad Arnhem mag in deze HanzeTour niet ontbreken. Niets voor niets zijn de Van Rossems hier geweest om de historie, architectuur en cultuur van deze stad te bespreken. 

FIETSEN VAN FLETCHER NAAR FLETCHER 

HanzeTour verzorgt samen met Fletcher Hotels een veilige meerdaagse fietsrondreis vol cultuur & natuur naar historische Hanzesteden in Oostnederland. Dit fietsvakantie arrangement is inclusief volpension overnachtingen & bagageservice. 

HANZESTADTOUR MET GIDS 

Alle 6 Hanzesteden Deventer, Hattem, Zwolle, Kampen, Elburg, Harderwijk, die we bezoeken hebben een eigen verhaal. In de routegids, die in het arrangement inbegrepen is, zijn de stadswandelingen beschreven. Wilt u persoonlijke begeleiding? In Kampen, Zwolle en Deventer staan ervaren stadsgidsen zoals van Kampen and Beyond met een historische achtergrond op afroep voor u klaar. In 90 minuten leiden ze u door de stad. Hun verhalen zijn geïnspireerd door de Hanze én de Van Rossems. 

VAN DIJK BIKES & HANZETOUR.COM

Heeft u geen elektrische fiets? Tegen een kleine vergoeding kunt op uw gemak op de Qwic HanzeTour elektrische fietsen van Van Dijk Bikes bikes door de IJsselvallei fietsen en in 5 dagen 6 Hanzesteden bezoeken. Wilt u deze fietsrondreis doen? Vul dan het aanvraagformulier in op HanzeTour.com.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media