Kampenaren zijn er – terecht – ontzettend trots op: het stadsaanzicht van Kampen aan de IJssel. De gezellige kade, de hoge pakhuizen en de brug met de gouden wielen zijn een prachtig plaatje om te zien. Misschien nog wel het meest kenmerkend van de Kamper skyline is de bruine vloot. De fraaie zeilschepen, waaronder de enige viermaster in Nederland, kunnen gehuurd worden voor meerdaagse vaar- en zeiltochten door heel het land. Ook dagtochten (bruiloften, feesten, bedrijfsevenementen) zijn mogelijk.

“Zodra mensen aan boord stappen, valt de stress van hen af en ontstaat er direct verbinding. Daar hoeven wij niks voor te doen, het gebeurt gewoon,” vertelt schipper Giel Timmerman. “Varen maakt rustig en ontspannen.” Het is ook een uitermate geschikt middel voor teambuilding, vult zijn schoondochter Hester Timmerman aan: “Het mooist vinden mensen het dat ze het gezamenlijk voor elkaar krijgen om de zeilen te hijsen en te varen op de wind.”

Zo’n 18 schepen liggen er in Kampen aangemeerd. Een klein aantal daarvan vaart ook op de Oostzee en een zelfs wereldwijd. De Kamper vloot is er een van hoge kwaliteit. De schippers varen stuk voor stuk met passie, hebben gastheerschap hoog in het vaandel staan en onderhouden hun schepen goed. Kampen is bewust als standplaats gekozen: “Het watergebied is hier schitterend. Op de IJssel begint het rustig, het Ketelmeer is breder en het IJsselmeer is nog wijder.”

Ook scholen maken graag vaartochten met hun leerlingen. “De jeugd vindt het fantastisch om bij het Keteleiland voor anker te liggen,” vertelt Giel Timmerman. “Dan zijn ze samen, midden in de natuur, onder de sterrenhemel. Wat wil je nog meer?”

Bruine Vloot
IJsselkade
Kampen
www.naupar.nl / www.kamperuitjes.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media