Vertrouwd, kwaliteit en een divers aanbod. Kaaswinkel ’t Vuistje zit al sinds 1981 in de Geerstraat en weet haar klanten nog steeds te verrassen met kazen, noten en wijnen. Het gezellige winkeltje heeft alles wat je zoekt voor een avond waarin je je gasten van de allerlekkerste hapjes wilt voorzien. Of gewoon als delicatesse voor jezelf.

“We zijn specialist op het gebied van Noord-Hollandse kaas. Dit is kaas met minder zout, wat de smaak ten goede komt,” vertelt eigenaar Eric Nusmeier. “We hebben ook een grote sortering boerenkazen, die worden nog helemaal met de hand gemaakt.” Passie voor het vak zit er zeker in bij Nusmeier. “Anders houd je het niet zo lang vol.” Geduld is bij de bereiding en rijping van kazen een schone zaak. Bijzonder vindt hij het om te werken met een ‘levend’ product. “We hebben kazen van verschillende leeftijden, variërend van een paar weken oud tot vier jaar oud. Kaas van vier weken smaakt heel anders dan een kaas die vier maanden op de plank heeft liggen rijpen. Kaas leeft door en daardoor krijgt het een unieke smaak.”

Daarnaast vind je in de winkel andere zuivelproducten, wijnen en een groot assortiment aan noten. “De noten komen rauw binnen en branden we zelf. Hazelnoten, macademia’s, cashewnoten, pinda’s, we hebben het allemaal. Lekker voor ’s avonds, met een wijntje en een blokje kaas erbij.”

Binnenkort is het genoeg geweest voor Nusmeier en neemt zijn dochter de zaak over. Helemaal stoppen doet hij niet. “Ik blijf op de achtergrond actief. Ik kan dit vak nooit helemaal loslaten...”

’t Vuistje
Geerstraat 3
8261 HL Kampen