De Burgwalkerk dankt zijn naam aan de locatie. Deze neoclassicistische kerk uit 1875 is één van de weinige grote kerken die door de ‘afgescheidenen’ zijn gebouwd.
Na de vereniging met dolerenden in 1892 werd de kerk aan de Burgwal 60 gebruikt door de daarbij ontstane Gereformeerde Kerken in Nederland, tegenwoordig behorende tot de PKN. Opvallend element van het kerkgebouw is de dakconstructie. De grote overkapping zonder steunpilaren in de kerk of steunberen buiten de kerk is bijzonder voor die tijd. Het gebouw herbergt 850 zitplaatsen. De bekende Kamper orgelbouwer Zwier van Dijk maakte in 1877 het orgel voor de Burgwalkerk. Sinds die tijd is het verschillende keren uitgebreid en verbeterd. In 2007 is het Zwier van Dijk orgel in zijn geheel gerenoveerd.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media