Het is een geliefde kerk bij bruidsparen als locatie voor de trouwdienst: de witte, Lutherse kerk aan de Burgwal, ook wel bekend als Zwaantjeskerk (1843).
De gepleisterde, neoclassicistische gevel met zuilen, de Dorische kroonlijst met gevelbrede fronton en de bekroning in de vorm van een rond koepeltorentje met zwaan zijn van de hand van stadsarchitect Nicolaas Plomp. Wie de Lutherse kerk wel eens van binnen heeft bewonderd, zal hem ongetwijfeld zijn opgevallen: de zwaan bovenop de preekstoel. En ook bovenop het dak van de kerk prijkt de zwaan, het herkenningsteken van de Lutherse kerk in Nederland en Noord-Duitsland. Luther schreef namelijk ooit in één van zijn brieven: ‘Ik vind de zwaan een mooi symbool voor de kerk. De zwaan is een Koninklijke vogel die in eenzaamheid leeft. Zo zou onze kerk moeten zijn. Niet met uiterlijk vertoon, maar in stilte dienend en de wacht houdend bij woord en sacrament’.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media