In het Stadsarchief Kampen, voorheen Gemeentearchief Kampen vind je alles over vroeger. Het Stadsarchief Kampen beheert en verzamelt de geschiedenis van de gemeente Kampen en de Kampenaren. Wil je kennismaken met jouw voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek? Kom langs!Alles van vroeger voor nu

Het Stadsarchief herbergt de historie van de gemeente Kampen. Door de eeuwen heen hebben de gemeente en haar inwoners er tweeënhalve kilometer aan boeken, tekeningen, foto’s, films, kranten en affiches verzameld. Dit zijn waardevolle bronnen: ze geven inzicht in jouw familiegeschiedenis, de ontwikkeling van de omgeving en het maatschappelijk leven door de jaren heen. Start je een historische zoektocht, begin dan bij het Stadsarchief. De collectie bekijken kan zowel online als in het informatiecentrum.

Elke dinsdag en donderdag is het Informatiecentrum van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Onze enthousiaste medewerkers helpen je graag op weg. De geschiedenis is immers van ons allemaal.

De Stadskazerne

De archiefbewaarplaats en het informatiecentrum van het Stadsarchief Kampen is gevestigd in De Stadskazerne. Het gebouw is alleen al een bezoek waard. De voormalige van Heutszkazerne zit vol prachtige verhalen die overal in het gebouw zichtbaar zijn. 

In de expositieruimte van de kazerne zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen over de meest diverse onderwerpen uit de rijke geschiedenis van Kampen te zien. 

Stadsarchief Kampen
Oudestraat 216 C
8261 CA Kampen
(038) 337 07 70
info@stadsarchiefkampen.nl
www.stadsarchiefkampen.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media