Op een prachtige plek in het monumentale centrum van Kampen is een uniek museum te vinden: het Ikonenmuseum, gevestigd in een historisch klooster dat ooit deel uitmaakte van het convent van de Minderbroeders.

Een ikoon is een afbeelding van Christus, de Moeder Gods, heiligen of hoogfeesten. Ikonen behoren tot de Oosters-orthodoxe, de Oriëntaals-orthodoxe Kerk of de Oosters-katholieke Kerken en zijn meestal geschilderd op een houten paneel. Het schilderen ging gepaard met gebed en vasten. Het Ikonenmuseum Kampen onderscheidt zich echter door louter ikonen te tonen. In het museum ontdek je op een laagdrempelige manier wat een ikoon is en welke stijlen er zijn. Ook wordt duidelijk wat ikonen voor de mensen betekenden en welke rol ze nu nog vervullen: een bron van kracht en inspiratie.

Adres
Buiten Nieuwstraat 2, Kampen
038-3858483
info@alexanderstichting.nl

Openingstijden
Di en wo van 13.00 - 17.00 uur
Do t/m za van 10.00 - 17.00 uur

Kijk voor meer informatie en tarieven op: www.ikonenmuseumkampen.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media