Zou je wel eens meer willen weten over het boerenleven in de vorige eeuw? Museumboerderij Erf 29 laat zien hoe het er honderd jaar geleden aan toeging op de boerderijen van het Kampereiland.

Het Kampereiland is een voormalige eilandengroep aan de monding van de rivier de IJssel. Van oudsher een echt weidegebied in de IJsseldelta dat steeds meer toegankelijk gemaakt wordt voor toeristische publiek.

Onderdeel daarvan is Museumboerderij Erf 29, gevestigd in een terpboerderij uit de 19e eeuw van het Saksische Halletype. Dit erf werd in 1444 voor het eerst verpacht. Een kleine 600 jaar later zijn het voorhuis, achterhuis, deel en erf niet alleen decor voor een museum maar ook aangemerkt als officiële trouwlocatie. Kijk rond in het voorhuis bij de unieke en steeds wisselende collectie klederdrachtmutsen, op de prachtig ingerichte ‘heerd’ of in het achterhuis bij het ‘huukien’ of de ‘geute’. Op de deel kun je genieten van een kopje koffie of thee en ondertussen een film bekijken over de boerderij en het Kampereiland kijken.

Adres
Heultjesweg 31, Kampereiland
038 - 33 88 122
info@erf29.nl

Openingstijden:
Vanaf 1 april tot 1 november, dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur (op feestdagen gesloten).

Kijk voor meer informatie en tarieven op: www.erf29.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media