Een bijzonder pand met een bijzondere invulling. Achter de rode voordeur van Voorstraat 20 vind je een ‘Huys’ vol cultuur en beeldende kunst. Kunstenaars, schrijvers en uitgevers zijn dagelijks actief in het Huys der Kunsten.

Iedere zaterdagmiddag is de expositieruimte open voor publiek. De eerste stenen van dit ‘Huys’ zijn gelegd in de dertiende eeuw. Daarmee is Voorstraat 20 het oudst bewaarde pand van Kampen. Vlak achter de stadsmuur heeft het de eerste eeuwen dienst gedaan als Patriciërswoning. Een plek waar de koopman woonde en zijn handelswaren opgeslagen lagen. In latere eeuwen werd de Voorstraat steeds meer een plek voor ambachtslieden en huisindustrie. Maar in de jaren zeventig verdween deze bedrijvigheid naar industrieterreinen en raakte de Voorstraat in verval. De opengevallen plekken kregen veelal een woonbestemming. Voorstraat 20 wachtte een ander lot. Na ontdekking van de bouwsporen uit de bloeitijd van Kampen werd besloten aan dit pand een culturele bestemming te geven. Bij het herstel zijn de binnenmuren intact gebleven en zijn de oude balkenlagen vernieuwd. Eén van de initiatiefnemers van dit herstel, kunstenaarscollectief Stichting Werk in Uitvoering, heeft in 2001 het pand aangekocht. Op de begane grond is een expositieruimte ingericht. Elk jaar organiseert de stichting zes exposities die elke zaterdagmiddag te bezichtigen zijn. De oude stenen zijn de getuigen van meer dan acht eeuwen geschiedenis. Deze geschiedenis wordt door de gebruikers op passende wijze voortgezet. Lees meer over de kunstenaars en de stichting Werk in Uitvoering op onderstaande site.

Adres
Voorstraat 20, Kampen
06-19195166

Kijk voor meer informatie op: www.huysderkunsten.nl

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media