Kampen heeft een prachtig stadspark. Sinds het begin van de 19e eeuw is dit hèt wandelpark voor de inwoners van Kampen. In 1830 werd begonnen met de aanleg van een wandelpark voor alle burgers van Kampen.
De oudste bomen stammen dan ook uit het begin van de 19e eeuw. In het park bevinden zich ongeveer 39 boomsoorten en vele heestersoorten. Er zijn verschillende (stads)architecten betrokken geweest bij de aanleg van het park. De eerste ontwerpen werden gerealiseerd door Nicolaas Plomp. Daarnaast maakten de destijds befaamde tuinarchitecten, Jan David Zocher en later zijn zoon Louis Paul een ontwerp voor een harmonieus geheel. Laatstgenoemde is ook de ontwerper van het Vondelpark in Amsterdam. Tuinarchitect Leonard A. Springer heeft het plantsoen in 1915 heringericht. Alle drie de architecten hebben gewerkt volgens de Engelse landschapsstijl. De Engelse stijl is te herkennen aan het gebruik van gebogen lijnen, veel afwisselende boomgroepen, vlakke gazons en grote grillige waterpartijen. Verder zijn er in het park een heel aantal monumenten en kunstwerken te vinden.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media