Midden in het Groene Hart is Kinderboerderij Cantecleer gevestigd. Een leuke en ook interessante plek om een middag door te brengen met je kind(eren).
Jaarlijks brengen vele kinderen vanuit het basisonderwijs, vanuit peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, bewoners van verzorgingstehuizen en gehandicapten een bezoek aan de kinderboerderij. Vele kleine huisdieren en landbouwhuisdieren zijn er te vinden zoals schapen, koeien, geiten, paarden, pony’s, kippen, kalkoenen, cavia’s, konijnen en natuurlijk de waakhond. Ook leren de kinderen er veel over de verschillende aspecten van het boerenbedrijf. Verder worden de oude rassen in stand gehouden. Naast dat er dieren te vinden zijn wordt ook de heemtuin in stand gehouden. Hier bevinden zich hoogstamfruitbomen en bessenstruiken. Van de oogst wordt met de kinderen jam gemaakt. Van het graan dat op een akker groeit wordt met eieren van de kippen en melk van de koeien pannenkoeken gebakken. Verder worden er bijen gehouden in samenwerking met de imkervereniging. In de bijbehorende Bakhuiswinkel is een kopje koffie of thee verkrijgbaar en lekkers voor de kinderen. In de winter zelfs warme chocolademelk met appeltaart. Daarnaast is het mogelijk om boerderijproducten, streekproducten, dierbenodigdheden, groente-en fruit en honing te kopen.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media