Kom je naar Kampen met de auto, dan is het mogelijk om de auto in het centrum of net daarbuiten te parkeren. In het grootste deel van de binnenstad moet je van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur (op koopavonden tot 21.00 uur) voor een parkeerplaats betalen. De maximale parkeertijd in het centrum van de binnenstad is 3 uur. Je kunt langer parkeren op het Meeuwenplein, De Bongerd, Bregittenstraat en de IJsselkade (dagkaarten). Op zondagen en op nationale feestdagen is parkeren gratis.

Gratis parkeren
Op loopafstand van de binnenstad liggen drie grote parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren. De loopafstand naar het centrum is beperkt. De gratis parkeerplaatsen zijn tegenover het NS-station (bij het politiebureau) en aan het Burgemeester Berghuisplein. De parkeerplaats Buitenhaven is door werkzaamheden tijdelijk niet in gebruik.

Betaald parkeren
Bij betaald parkeren kun je kiezen voor het betalen bij de automaat (kentekenparkeren) of met uw mobiele telefoon (mobiel parkeren).

Kentekenparkeren
Bij kentekenparkeren vormt het kenteken de sleutel voor het betalen van parkeergeld. Als je betaalt bij de parkeerautomaat voer je eerst je kenteken in en kies je de gewenste parkeertijd. Je betaalt vervolgens met muntgeld of pin. Let op: omdat kentekenparkeren onlangs is ingevoerd krijgt je nog een parkeerticket. Die moet je zichtbaar achter de voorruit plaatsen. Op dit ticket wordt voor de zekerheid het kenteken geprint.

Mobiel parkeren
Met mobiel parkeren hoef je de parkeertijd niet meer vooraf in te schatten en niet meer naar de parkeerautomaat te lopen. Als je je auto hebt geparkeerd, meld je je aan met je mobiele telefoon. Bij vertrek meld je je eenvoudig weer af. Boven de parkeerautomaten staan de codes van de parkeerzones. In de gemeente Kampen zijn de volgende aanbieders actief: ANWB, GoSparc, MKB Brandstof, MultiTankCard, My Order, Park-line, Parkmobile, Parksen, Sunhill, SMSParking en Yellowbrick.

Gehandicaptenparkeerkaart
Heb je een gehandicaptenparkeerkaart? Je mag dan parkeren zonder te betalen. De parkeerschijf moet wel worden gebruikt, waarbij maximaal drie uur mag worden geparkeerd. Naast algemene gehandicaptenparkeerplaatsen zijn er voor bewoners in de binnenstad ook gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken. De kentekenhouder moet daarbij ook in het bezit zijn van een gemeentelijke parkeervergunning.

Niet overal parkeren
Op diverse plekken in de binnenstad en het gebied eromheen mag je niet parkeren. Voor parkeren op de verkeerde plek of zonder te betalen kan je een parkeerboete krijgen. Ook is er in Kampen een wegsleepregeling van kracht. Verder zijn er gebieden waar alleen vergunninghouders mogen parkeren. Hier kan je als bezoeker van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur niet parkeren en op koopavonden tot 21.00 uur niet.

Parkeervergunningen en ontheffingen
Als bewoner of bedrijf kan je een parkeervergunning aanvragen voor de binnenstad.
---

[ENGLISH]

Parking

There are two large free parking areas at walking distance from the city centre. The distance to the centre is limited. These free parking areas are opposite the railway station (near the police office) and at the Burgemeester Berghuisplein. There are a limited number of paid parking places available in the city centre. If you park here, you will have to pay a fee at one of the machines (you would have to enter your licence plate number) or with your mobile phone (mobile parking). Parking in the city centre is free on Sundays and national holidays.

[DEUTSCH]

Parken + Parkplätze
Nur wenige Gehminuten von der Innenstadt entfernt sind zwei große Parkplätze wo Sie kostenlos parken können. Es handelt sich hierbei wirklich nur um ein paar Minuten. Die kostenlosen Parkplätze befinden sich gegenüber des Bahnhofes (bei der Polizei) und auf dem ‚Burgemeester Berghuisplein‘ (Rathaus). Außerdem gibt es Parkmöglichkeiten auf gebührenpflichtigen Parkplätzen (Automaten mit Autokennzeicheneingabe) oder mit Ihrem Handy (App zum Parken) zu bezahlen. An Sonn- und nationalen (NL) Feiertagen ist das Parken kostenlos.

Alt
Opschrift

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media