h

Stads agenda

  • Alle
21
juli
2019

Cuyentorfwandeling

Georganiseerd door Het Kampen Van.

13:30 - 16:30
Het Kampen van... organiseerd Het Kampen van... organiseerd Pighiuswandeling Het Kampen van... organiseerd in de zomermaanden biedt Het Kampen van... De Pighius-, Cuyentorf-, en de Lehmkuhlwandelingen aan.

Aankomende zondag is dat de Cuyentorfwandeling. Deze wandeling gaat over de hoogtijdagen van Kampen, de tijd dat men een soort Venetie was en de periode voor en na men lid werd van het hanzeverbond. De periode is 1150-1500. Onze wandelingen duren 3 uur en kosten E12,50 P.P. (incl. Btw) en zullen beginnen op de Botermarkt in Kampen.

Voor deze wandelingen dient U zich van te voren aan te melden. Als er minder dan 5 aanmeldingen per wandeling zijn, kunnen ze gecanceld worden, U hoort dit natuurlijk van te voren. U dient zich telefonisch (17:00u op de Zaterdagmiddag voor de wandeling aan te melden, maar liever eerder) op 06-27887316 of per mail (Info@hetkampenvan.nl) aan te melden. Bij onze wandelingen dient U altijd contant te betalen op het beginpunt. Onze wandelingen worden in het Nederlands, Duits en Engels gegeven en is dus afhankelijk van de herkomst van de deelnemers. Verder is het mogelijk om ook op afspraak op andere tijdstippen een wandeling (in overleg met de gids) te kunnen krijgen, maar dan heeft U minimaal 4 andere deelnemers nodig. Buiten deze tijden zijn er in overleg ook individuele wandelingen (1-4 deelnemers) mogelijk in overleg met de stadsgids. Deze individuele wandelingen kosten E23,50 P.P. (incl. Btw).

Onze wandelingen zijn altijd inclusief een pauzedrankje en gebak bij Spijshuys Heer en Meester.
Adres
Het Kampen van...
Botermarkt 3
8261 GR
Kampen
Contact
Jeroen Linderhof
0627887316
www.hetkampenvan.nl
info@hetkampenvan.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder
21
juli
2019

Rondje Kattegat

Vaar mee met de Veerman van Kampen

14:30 - 17:00
We maken een tocht stroomafwaarts en varen door het natuurgebied in het Kattegat. Langs vele eilanden met talloze bloeiende waterplanten en overal watervogels. Via dit gebied komen we op het Ketelmeer. Daar varen we tussen de eilanden van het IJsseloog door, oorspronkelijk een slibdepot, wat nu een natuurgebied is geworden. Vervolgens varen we de IJssel op en passeren het Kampereiland alvorens u zich weer in Kampen ontscheept.

Vertrek: 14.30 uur
Tijdsduur: 2,5 uur
Catering: Koffie of thee bij ontvangst
Prijs:
Volwassenen € 14,50 p.p.
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 9,00 p.p.
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis
Adres
De Veerman van Kampen
IJsselkade 65
8261 AH
Kampen
Contact
Martine Tromp
0682404498
deveermanvankampen.nl
info@deveermanvankampen.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder
22
juli
2019

Ecotours Kampen: boek hier de Biketour

Laat je verrassen in de groene Hanzestad!

10:30 - 14:30
Voor wie is Ecotours Kampen?

*Je bent actief en op zoek naar ‘verborgen’ stadsnatuur

*Je houdt van rust in combinatie met een bruisend Hanzestadsleven

*Je bent geïnteresseerd in ecologisch, natuurlijk en biologisch leven 

*Je wilt mensen ontmoeten met dezelfde interesses


Biketour

-Een fietstour door het groen en het buitengebied van de prachtige Hanzestad Kampen met persoonlijke tourcoach. Bij elk natuurgebied krijgt je uitleg over het ontstaan en de beplanting van het gebied.

- Koffie/ thee met een biologische koek

- Bezoek aan een ecologisch gebouwd huis

- Bezoek aan een pluktuin

- Sapje

- Op driekwart van de route kan je genieten van een picknick met biologische- en streekproducten op een idyllische locatie midden in de stadsnatuur.

-Bezoek aan een bijenvereniging

-Presentje

Arrangement: €29 p.p. all inclusive bij gebruik eigen fiets. €39 p.p. all inclusive met huurfiets. Voor de huur van een elektrische fiets (meerprijs €15) neem contact op met Ecotours Kampen via onderstaand mailadres.

Duur:
ca 4 uur (ligt aan het ritme van de groep), 17 km. De Biketour gaat van start vanaf 4 deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 10 personen per tour. Opgave kan al vanaf 1 persoon. 


De Biketour is te boeken van mei t/m september op de maandagen en start om 10:30 uur. Alle actuele data vind je hieronder en op de stadsagenda en de tours zijn te reserveren via de pagina tickets. Groepsuitjes (maximaal 20 personen) op andere data zijn aan te vragen via ecotourskampen@gmail.com.

BOEK HIER JE TICKETS VOOR DE BIKETOUR


Data Biketours zomer 2019: 


22 juli
29 juli
5 augustus
19 augustus
26 augustus
2 september
9 september
16 september
23 september
30 september

Lees verder
23
juli
2019

Rondje IJsseldelta

Vaar mee met de Veerman van Kampen

10:30 - 17:30
In Kampen komt u aan boord en wordt u ontvangen met een kop koffie of thee. Hier vandaan gaat het stroomafwaarts naar de monding van de IJssel en door het natuurgebied het Kattegat. Op het Ketelmeer aangekomen gaan we langs het aangelegde IJsseloog naar Schokkerhaven. Door de brug bij Ramspol gaan we het Zwartewater op en via Genemuiden en Zwartsluis naar Hasselt. Onderweg wordt de lunch geserveerd. In Hasselt krijgt u een uur de gelegenheid om uw benen te strekken en kennis te maken met dit oude vestingstadje. Weer aan boord gaan we richting Zwolle. Door de Spooldersluis bij Zwolle komen we de IJssel weer op en gaan stroomafwaarts naar Kampen waar u rond 17.30 uur weer van boord kunt gaan.

Vertrek: 10.30 uur
Tijdsduur: ca. 7 uur
Tussenstop: 1 uur in Hasselt
Catering: Koffie of thee bij ontvangst en Lunch
Prijs: Volwassenen € 37,50 p.p.
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 25,00 p.p.
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis
Adres
De Veerman van Kampen
IJsselkade 65
8261 AH
Kampen
Contact
Martine Tromp
0682404498
deveermanvankampen.nl
info@deveermanvankampen.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder
24
juli
2019

Dagtocht Harderwijk

Vaar mee met de Veerman van Kampen

09:30 - 19:30
Stroomafwaarts varen we langs de industriehavens, het Kampereiland en het Kattegat. Wanneer we de IJssel afgevaren zijn komen we op het Ketelmeer en gaan via Ketelhaven het Vossemeer op. In dit gebied zijn onlangs grote gebieden langs de wal teruggegeven aan de natuur. Alle nieuwe eilandjes zijn inmiddels begroeid met struikgewas en bloeiende waterplanten. Door de Roggebotsluis komen we op het Drontermeer. Rechts ziet u de dijk van de Flevopolder met hier en daar een strandje, links ziet u de oevers van het oude land, vaak verscholen achter wuivende rietvelden. We gaan de Elburgerbrug onderdoor en zetten verder koers over het Veluwemeer naar Harderwijk. We gaan over het Aquaduct en varen langs de nieuwe wijk in Harderwijk naar de vernieuwde haven. In Harderwijk krijgt u 2 uur de gelegenheid om even de benen te strekken voor we weer terug gaan naar Kampen.

Vertrek: 09.30 uur
Tussenstop: 2 uur in Harderwijk
Tijdsduur: Ca. 10 uur
Catering: Koffie of thee bij ontvangst, Lunch en diner
Prijs:
Volwassenen € 54,00 p.p.
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 37,00 p.p.
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis
Adres
De Veerman van Kampen
IJsselkade 65
8261 AH
Kampen
Contact
Martine Tromp
0682404498
deveermanvankampen.nl
info@deveermanvankampen.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media