h

Stads agenda

  • Alle
26
mei
2019

Fete de la Nature bij Roggebotstaete

Het grootste grassroots natuurfestival van Nederland

10:30 - 17:00
Het grootste grassroots natuurfestival van Nederland wordt dit jaar ook gevierd op landgoed & proeftuin Roggebotstaete aan de Vossemeerdijk 6 tussen Kampen en Ketelhaven. Op zondag 26 mei organiseert Fête de la Nature het evenement “proef de natuur”. Fête de la Nature brengt mensen op een positieve en feestelijke manier in contact met de natuur en met andere mensen.

Op Roggebotstaete zijn in de loop van de ochtend de herders Pieter en Karin en hun honden Mick en Ynia met de Drentse heideschapen aan de wandel. Loop langs de Hongaarse bosvarkens en runderen waar dierenverzorger Suzanne u – indien aanwezig – vertelt over deze dieren. Imker Laura is regelmatig present en zorgt met liefde en passie voor de bijenvolken. Wandel langs de moestuin en het voedselbos. Thon en Gerry ontvangen u vanaf 10.30 tot 17.00 uur graag bij het rustpunt “Keet van Staete”, waar u een (h)eerlijke consumptie met lokale lekkernij kunt nuttigen, of gewoon niets, omdat u welkom mag zijn op landgoed & proeftuin Roggebotstaete.

Op andere plekken in Nederland kunnen mensen op 24, 25 en 26 mei onder andere een rondleiding door natuurtuin, Spring Schapenscheren, Zonnegroet op de Lochemseberg of een Molenfietstocht maken of Spelen in de natuurspeeltuin. Kijk voor meer informatie over het lokale programma van Fête de la Nature op deze website: http://www.fetedelanature.nl 

De evenementen die tijdens Fête de la Nature worden georganiseerd zijn voor iedereen toegankelijk. Het natuurfestival wordt gevierd van Lochem tot Leiden en van Blokker tot Harderwijk. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Dat betekent dat iedereen met een leuk idee voor een evenement een activiteit kan organiseren. Geen initiatief is te klein of te groot.
Adres
Landgoed en proeftuin Roggebotstaete
Vossemeerdijk 6
8251PN
Dronten
Contact
Gerry Groffen Prins
0651184935

g.groffenprins@kpnmail.nl
Toegang
Soort locatie
Buiten
Lees verder
28
mei
2019

Ontmoet de bieb

Hoe werkt het allemaal bij de bibliotheek?

10:00 - 11:00
• Hoe werkt het allemaal bij Bibliotheek Kampen?
• Hoe kunt u inloggen in de digitale bibliotheek?
• Hoe kunt u zelf uw materialen verlengen?
• Hoe kunt u E-books lenen?
• Hoe vindt u het boek dat u hebt opgezocht in de catalogus?

We geven graag antwoord op al uw vragen en opmerkingen.
Iedere 4e dinsdagmorgen van de maand, om 10.00 uur (inloop vanaf 9.50 uur) in de Van Sliedregtzaal (2e etage)

- Voor leden en niet-leden
- Opgave vooraf is niet nodig

Voor actuele informatie: www.bibliotheekkampen.nl

2018
25 september
23 oktober
27 november

2019
29 januari
26 februari
26 maart
23 april
28 mei
25 juni
Adres
de Bibliotheek Kampen
Oudestraat 216
8261CA
Kampen
Contact
Dieuke Boogaard
+31383331828
https://www.bibliotheekkampen.nl/activiteiten/411-ontmoet-de-bieb
marketing@bibliotheekkampen.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder
28
mei
2019

Zeearendlezing

Georganiseerd door Natuurvereniging IJsseldelta

20:00 - 22:00
Op dinsdagavond 28 mei om 20.00 uur organiseert de Natuurvereniging IJsseldelta een lezing over de ZEEAREND door Martijn de Jonge. Voor leden van de Natuurvereniging is de toegang gratis, niet leden betalen € 5,-. Na het lezen van onderstaand artikel zult u vast meer willen weten over deze prachtige vogel ! Dus wij hopen u te zien op de Hooizolder, Groenestraat 94 in Kampen. De zaal gaat open om 19.30 dus kom op tijd ( vol is vol).

De Zeearend heeft de afgelopen 15 jaar een stormachtige ontwikkeling in Nederland door gemaakt. Het startte in 2004 met de vestiging van één territoriaal paartje in de Oostvaardersplassen, die in 2006 voor het eerst op Nederlandse bodem een jong groot bracht. Anno 2019 telt ons land minstens 16 paren, verspreid over 9 provincies. Ze wisten in 2018 15 jongen groot te brengen: een Nederlands record! Uiteraard gaat deze kolonisatie met vallen en op staan, zeker in ons overvolle landje. Veel beschermingsmaatregelen uit het buitenland blijken hier niet te werken, desondanks zetten de arenden door. Sommige paren blijken zelfs in kleine bosje kroost te kunnen groot brengen, dat hadden we nooit gedacht.
Hoe dit allemaal verloopt zal Martijn de Jonge op 28 mei uit de doeken doen tijdens zijn lezing in Kampen. Hij volgde de soort de afgelopen 15 jaar intensief waarbij hij keek naar nestkeuzes, prooien en bedreigingen. Daartoe bivakkeerde hij lange tijd in het veld en vergezelde onderzoekers en waarnemers. Zijn lezing zal uiteraard vergezeld gaan van vele foto’s die zijn verhaal ondersteunen en verlevendigen.
Martijn de Jonge publiceerde recent een artikel over de Zeearend in het IJsselmeergebied in de Grauwe Gans, het huisorgaan van vogel-en natuurwacht Zuid Flevoland. Zijn lezing in Kampen zal daar op in zoomen en tevens een blik geven op het wel- en wee van de Zeearenden in Noord Nederland en de Delta.

In april publiceerde de Jonge in eigen beheer de uitgave ’30 jaar Oostvaardersplassen’, een kritische blik in woord en beeld over dit fameuze natuurgebied in Flevoland. In Kampen zal hij daar kort over vertellen en zal er de mogelijkheid tot aanschaf van deze uitgave zijn. Tevens zal hij nog een paar exemplaren van het in 2012 bij de KNNV uitgekomen gidsje ‘Walvissenkijken in Europa’meenemen.
Martijn de Jonge startte in de jaren tachtig van de vorige eeuw als fotojournalist voor diverse media. Gaandeweg specialiseerde hij zich in de relatie mens-natuur met daarnaast een voorkeur voor stadsnatuur, roofvogels en zeezoogdieren. Sinds 15 jaar verzorgt hij fotoworkshops naar topzeearendgebieden in Polen. Tevens gaat hij met natuurfotografen naar Spanje, de Kaap Verden en Gambia. Sinds 2012 organiseert hij vogelvaartochten met zijn eigen boot in de IJsseldelta. In 2017 verhuisde de Jonge naar Schokkerhaven van waaruit hij met een motorsailor over Ketel- en IJsselmeer vogelvaartochten maakt.
Adres
natuurvereniging IJsseldelta
Groene straat 94
8261VJ
Kampen
Contact
Marc van der Kolk
0651713293
www.natuurverenigingijsseldelta.nl
vogelaarmarc@gmail.com
Toegang
Soort locatie
Binnen
Lees verder
30
mei
2019

Rondje Kattegat

Boottocht door een prachtig natuurgebied

14:30 - 17:00
We maken een tocht stroomafwaarts en varen door het natuurgebied in het Kattegat. Langs vele eilanden met talloze bloeiende waterplanten en overal watervogels. Via dit gebied komen we op het Ketelmeer. Daar varen we tussen de eilanden van het IJsseloog door, oorspronkelijk een slibdepot, wat nu een natuurgebied is geworden. Vervolgens varen we de IJssel op en passeren het Kampereiland alvorens u zich weer in Kampen ontscheept.

Vertrek: 14.30 uur
Tijdsduur: 2,5 uur
Catering: Koffie of thee bij ontvangst
Prijs:
Volwassenen € 14,50 p.p.
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 9,00 p.p.
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis
Adres
De Veerman van Kampen
IJsselkade t.o. 65
8261 AH
Kampen
Contact
Martine Tromp
0682404498
deveermanvankampen.nl
info@deveermanvankampen.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder
31
mei
2019

Stadsgehoorzaal: Karin Bloemen

De theaterkoningin van Nederland

20:15 - 22:30
Er is in Nederland natuurlijk maar één echte Diva, maar wel eentje die met beide benen op de grond staat. Karin Bloemen is onze eigen theaterkoningin bij wie we maar wat graag op de koffie komen. Om heerlijk te genieten van haar dolle verhalen en om ontroerd te raken door haar prachtige liedjes.

In Souvenirs maakt La Bloemen korte metten met alle ballast die ze in haar leven verzamelde. Foto’s, kampeerspullen en wat een mens al niet meer op zijn zolder bewaart, alles gaat de deur uit! Letterlijk, want tijdens de show verloot Karin een aantal van haar persoonlijke items.

Kijk voor meer informatie op www.stadsgehoorzaalkampen.nl
Adres
Stadsgehoorzaal Kampen
Burgwal 84
8261 ES
Kampen
Contact
Demi
038 331 73 73
http://www.stadsgehoorzaalkampen.nl/voorstellingen/
info@stadsgehoorzaalkampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Volwassenen
Soort locatie
Binnen
Lees verder

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Marketing is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media