h

Stads agenda

  • Alle
21
augustus
2018

Veerman van Kampen: Rondje IJsseldelta

Bewonder Kampen vanaf het water

10:30 - 17:30
In Kampen komt u aan boord en wordt ontvangen met een kop koffie. Hier vandaan gaat het stroomafwaarts naar de monding van de IJssel en door het natuurgebied het Kattegat. Onderweg ziet u aan de rechterzijde de aalscholverkolonie van het Kattegat. Op het Ketelmeer aangekomen gaan we langs het pas aangelegde Keteloog naar Schokkerhaven. Door de brug bij Ramspol gaan we het Zwartewater op en via Genemuiden en Zwartsluis naar Hasselt.

Onderweg wordt de lunch geserveerd. In Hasselt krijgt u een uur de gelegenheid om uw benen te strekken en kennis te maken met dit oude vestingstadje. Weer aan boord gaan we richting Zwolle. Door de Spooldersluis bij Zwolle komen we de IJssel weer op en gaan stroomafwaarts naar Kampen alwaar u om plm. 17.30 uur weer van boord kunt gaan.

Volwassenen € 36,00 p.p.
Kinderen tot 12 jaar € 25,00 p.p.
Incl. 1 kopje koffie of thee en een lunch

Kijk voor meer informatie op: www.veermanvankampen.nl
Adres
De Veerman van Kampen
t.o. IJsselkade 65
8261 AH
Kampen
Contact
Martine Tromp
0682404498
deveermanvankampen.nl
info@deveermanvankampen.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder
22
augustus
2018

Open Atelier SpiegelBeesten

Expositie in de oude Sigarenfabriek

13:30 - 17:00
De oude Sigarenfabriek aan de Botermarkt nr 3 is twee middagen het atelier van 'SpiegelBeesten'. De plek waar unieke theaterpoppen ontworpen en gebouwd worden door Willien van Dam - ontwerper, trainer en programmamaker. Van harte welkom! Ontdek de diversiteit van speltechnieken en laat je verrassen door de mogelijkheden om bespeelbare dierpersonages in te zetten bij coaching, onderwijs en cultuur(educatie)!
Adres
De Sigaar - (oude SIgarenfabriek, hartje Kampen)
Botermarkt 3
8261 GR
Kampen
Contact
Willien van Dam
06-34401837
www.spiegelbeesten.nl
info@spiegelbeesten.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Lees verder
23
augustus
2018

Kamper Ui(t)dagen

Gezelligheid in de historische binnenstad van Kampenligheid in de historische binnenstad van Kampen

10:00 - 23:55
Kom deze zomer naar de Kamper Ui(t)dagen in Kampen. Tijdens de Kamper Ui(t)dagen kan je genieten van een gezellige braderie. Een heleboel leuke kramen gevuld met leuke koopjes van de lokale winkeliers en landelijke marktkooplieden. Daarnaast is er live muziek op de terrassen en worden er gezellige feesten op de Plantage georganiseerd tot in de late uurtjes.

De Kamper Ui(t)dagen zijn al jaren een grote publiekstrekker in de zomerperiode; talloze kraampjes, acts en optredens maken de stad tot een gezellige huiskamer. Tijdens deze dagen worden er tal van activiteiten georganiseerd waaonder het beklimmen van de Nieuwe Toren, het varen op de IJssel, straattheateracts en nog veel meer. Kom 26 juli, 2 augustugs, 9 augustus, 16 augustus en/of 23 augustus naar Kampen en geniet van in de historische binnenstad!

Nieuwe toren beklimmen
Tijdens de Kamper Ui(t) Dagen kan men van 10:00 tot 17:00 uur de Nieuwe Toren beklimmen. Volgens traditie is dit schitterende monument open voor bezichtiging waar u uiteindelijk kunt genieten van een spectaculair uitzicht over de binnenstad van Kampen. Op de eerste Kamper Ui(t) Dag is dit tevens het toneel van de aftrap van dit zomerfestijn in de binnenstad van Kampen. De beklimming kost €3,- per persoon, bovenop de Nieuwe Toren staat iemand die uitleg geeft over de stad.

Vaar mee met de Veerman van Kampen
Tijdens alle Kamper ui(t) dagen is het weer mogelijk een vaartocht te maken op Salonboot Veerman van Kampen. Kijk voor de verschillende tochten op www.deveermanvankampen.nl.

Vaar mee met zeilschip de Jannes van Campen
Tijdens de Kamper Ui(t)dagen is het mogelijk om een uur mee te gaan het water op. De vertrektijden zijn als volgt: 13.00, 14.15 en 15.30. Tickets zijn verkrijgbaar op de dag zelf bij "Kijk op Kampen" aan de Oudestraat 163, in het centrum van de stad. Vooraf reserveren kan via www.rondvaartkampen.nl of info@rondvaartkampen.nl. De kosten bedragen voor volwassenen € 7,50 incl. 1 x koffie of thee en voor kinderen tot 12 jaar: € 4,- incl. 1 x ranja. Voor kleine kinderen zijn er reddingsvesten aanwezig. Ligplaats: ter hoogte van IJsselkade 64.

Kijk voor meer informatie en het actuele programma per dag op: www.kamper-uitdagen.nl

Fotocredits: Richard Tennekes
Adres
Ondernemersvereniging Kampen
Oudestraat en van Heutszplein 133
8261CK
Kampen
Contact
J. Swillens
0654130406
www.kamper-uitdagen.nl
info@kamper-uitdagen.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder
23
augustus
2018

Varfdeuze Expositie

Bezoek deze mooie expositie!

11:00 - 17:00
Werk van leden van "de Varfdeuze", dé regionale vereniging voor beoefenaars van beeldende kunst te Kampen.

Bezoek deze mooie expositie!
Adres
MFC ('t Ukien)
Korteweg 4
8261 DC
Kampen
Contact
M. Dorgelo
+310611248359
www.varfdeuze.nl
varfdeuzewebmaster@gmail.com
Toegang
Soort locatie
Binnen
Lees verder
23
augustus
2018

't Kamper Uit Food Truck Festival

Kom culinair genieten op het Van Heutszplein

12:00 - 00:00
Iedere Kamper Uitdag van 12.00-00.00 uur op het Van Heutszplein een heerlijk Food Truck Festival!

Echt Duitse bratwurst, de lekkerste Sushi van Nederland, heerlijke biologische friet, bier&burgers, pizza’s, vlees van de BBQ, crêpes en nog veel meer! Drankjes en cocktails aan de bar en genieten maar van heerlijk eten, een drankje en gezelligheid aan de IJssel! Ook aan de kinderen is gedacht met een springkussen, draaimolen en schminken!
Adres
T Kamper Uit Food Truck Festival
Van Heutszplein 1
8261 AH
Kampen
Contact
The Event Network
0625438869
www.theeventnetwork.nl
info@theeventnetwork.nl
Toegang
Soort locatie
Binnen
Buiten
Lees verder