Op zaterdag 10 september a.s. opent Gezinshuis De Maten officieel haar deuren en wordt de droom van Jolanda en Richard Wensink na maandenlang hard werken realiteit. Wethouder Geert Meijering zal om 12.00 uur de officiële openingshandeling, samen met de oudste zoon van het gezin, Xander, verrichten.

Toen medio 2015 het huis naast hen in de verkoop kwam, twijfelende Jolanda en Richard geen moment en begonnen ze met het schrijven van hun plan; de realisatie van een gezinshuis voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking die net niet of nu nog niet zelfstandig kunnen wonen. De bank werd overtuigd, een investeerder gevonden, waarna de aankoop van Orkestlaan 6 een feit werd.

De afgelopen maanden werd het huis opnieuw ingericht, waardoor er, naast de gemeenschappelijke ruimten, vier slaapkamers voor de huisgenoten gecreëerd werden. Tevens werd er een doorgang gemaakt tussen hun eigen woonhuis en het gezinshuis om er een geheel van te vormen. Nu de eerste twee huisgenoten inmiddels neergestreken zijn, ligt de dagelijkse leiding van het gezinshuis in handen van Jolanda, die als z-verpleegkundige is opgeleid en na haar studie veel ervaring op deed in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo was zij o.a. persoonlijk begeleider op een groep voor mensen met “moeilijk verstaanbaar gedrag” en recentelijk nog teamleider in de gehandicaptenzorg. ‘s Avonds wordt zij ondersteund door haar man Richard die in het dagelijks leven service technicus is. Hiernaast staat er op oproepbasis een enthousiast team klaar om ondersteuning te bieden aan de huisgenoten. 

Jolanda Wensink: ’Wij streven er naar om samen een hecht gezin te vormen, waar een ieder zich zelf mag zijn en zich prettig voelt. Hiernaast vinden wij het ook erg belangrijk dat de buurt nader kennis kan maken met ons en de woonvorm. En dit geldt natuurlijk ook voor alle andere geïnteresseerden. Ook zij zijn van harte welkom op 10 september a.s.’
Datum & tijd
10 September 2016
11:30 - 16:00
Adres
Gezinshuis de Maten
Orkestlaan 6
8265 RE Kampen
Contact
Jolanda Wensink
06-23194541
www.gezinshuisdematen.nl
info@gezinshuisdematen.nl
Toegang
Gratis
Soort evenement
Open dag

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media