Op zaterdag 19 November geeft organist Evert van de Veen een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Tijdens dit concert zal hij uitsluitend koraalbewerkingen spelen van Klaas Jan Mulder. 

Niet uitgegeven werken
Evert van de Veen heeft een aantal werken van Mulder op papier gezet die nog niet in druk zijn verschenen. Zo zal hij o.a. de bewerkingen over Psalm 42 en 65 ten gehore brengen. Ook de bewerkingen over “Heer ik hoor van rijke zegen, “Leer mij Uw weg, o Heer”, “Ere zij aan God, de Vader”, “Door de nacht van smart en zorgen” en “Wees mijn Leidsman” zullen ten gehore worden gebracht. Drie bewerkingen zullen tijdens het concert van 19 november worden afgesloten met samenzang.

Uitgegeven werken
Ook werken die wel in druk zijn verschenen zullen niet ontbreken tijdens dit concert. Zo brengt Evert o.a. de fantasie over Oud Hollandse liederen (Gelukkig is het land, De Zilvervloot, Merck toch hoe sterck etc) ten gehore. Deze fantasie is onlangs opgenomen zijn nieuwste CD, vanuit de Grote kerk in Harderwijk. Ook de fantasie over Psalm 42 heeft een plaats gekregen op deze CD.

Klaas Jan Mulder
Evert van de Veen heeft altijd veel waardering gehad voor Klaas Jan Mulder. Al van kinds af aan bezocht hij zijn concerten. Toch wil Evert benadrukken dat het concert niet bedoeld is als een “Klaas Jan Mulder-herdenking”. Evert: “Ik betwijfel of Mulder dit wel zou hebben gewild. Maar zijn koraalbewerkingen hebben mij altijd aangesproken. Daarom wil ik ze graag ten gehore brengen in de plaats waar Mulder heeft gewerkt en gewoond. En in de Bovenkerk heeft Klaas Jan Mulder vaak concerten gespeeld en ook CD’s opgenomen”.

Het concert van 19 November
De kaartverkoop voor het concert van 19 november is reeds van start gegaan. Voor informatie over de kaartverkoop zie www.evertvandeveen.nl.
De aanvang van het concert is om 20.00 uur. De deuren van de Bovenkerk gaan om 19.15 uur open.
Datum & tijd
19 November 2016
20:00 - 21:15
Adres
Bovenkerk
Koornmarkt 28
8261 JX Kampen
Contact
Evert van de Veen
0627441103
www.evertvandeveen.nl
e.vandeveen@planet.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media