Voor de derde de keer in zijn bestaan houdt het Kamper Interkerkelijk Jongerenwerkers Platvorm (KIJP) een toerustingsavond voor alle jongerenwerkers uit de regio Kampen. Deze avond zal op een ontspannen wijze starten met een gezamenlijke maaltijd in Jongerencentrum De Mix aan de Venestraat 8 te Kampen. 

De KIJP is ontstaan uit een interkerkelijk initiatief van verschillende kerkelijke gemeenten uit Kampen en met als doel jongerenwerkers toe te rusten en te kunnen leren van elkaar. De organisatie van deze avonden wordt gedaan door Stichting Youth for Christ Kampen.

De vorige ontmoeting in januari 2016 werd zeer goed bezocht door jongerenwerkers uit 13 verschillende kerken en de reacties waren zeer positief en smaakten naar meer. Daarom is er nu een derde avond met als spreker Corjan Matsinger uit Houten.

Het thema van deze avond is: Praten over God en zo. Geloofsgesprekken voeren met jongeren hoe pak je dat aan? Op welke manier kun je jongeren uitdagen en stimuleren om het geloofsgesprek te voeren? Hoe kun je tijdens het gesprek de 'diepte' in gaan? Soms lijkt het alsof jongeren geen interesse hebben in God, geloven of zingeving, toch zijn jongeren van zowel binnen als buiten de kerk wel degelijk bezig met levensvragen, zingeving of het geloof.

Corjan Matsinger zal in deze avond aan de slag gaan met:
1. De kansen voor geloofsgesprekken met jongeren.
2. De verschillende facetten van het voeren van een goed gesprek.
Aan het einde van de avond ga je naar huis met concrete voorbeelden, theoretische input en praktische handvatten voor het voeren van goede geloofsgesprekken.

Corjan Matsinger is eigenaar van Young & Holy, jongerenwerker en pionier, religieus trendwatcher, auteur van diverse boeken en spreker. Hij verlangt ernaar het geloof onder kinderen en jongeren in Nederland aan te wakkeren. Corjan is vader van vier kinderen waarvan drie tieners en is lid van de NGK Houten.

Wanneer?
De avond zal plaats vinden op donderdag 29 september 2016. We beginnen om 18.30 met een maaltijd. Het programma duurt tot 21.30 uur.

Opgeven voor deze inspirerende avond kan nog via de e-mail. Geef naam en telefoonnummer door via e-mail: aart@yfckampen.nl, dit i.v.m. de planning. Voor meer informatie, bel 06-48037357 (Aart Groen). De avond is gratis, wel staat er een spaarvarken op de bar voor een vrijwillige bijdrage voor de onkosten.

Voor meer informatie: www.yfckampen.nl
Datum & tijd
29 September 2016
18:30 - 21:30
Adres
Jongerencentrum De Mix
Venestraat 8
8261 KE Kampen
Contact
Aart Groen
06-48037357
yfckampen.nl
aart@yfckampen.nl
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media