Het lijkt voor jongeren allemaal wel duidelijk te zijn met wat voor doel ze voor ogen leven! Of zijn ze daar juist niet zo zeker van? Uit onderzoek is gebleken dat 20% van tieners zich afvragen waarom er lijden in de wereld is. En 50% van deze groep twijfelt weleens of God bestaat. In de top tien van geloofsvragen komen de volgende andere vragen aan de orde: Is er een hemel en hoe ziet die er uit? Geloof ik wel het goede? Houdt God van mij? Wat is Gods plan met mijn leven? Hoe zit het met andere religies? Is alles wel echt gebeurd? Is er iemand die jouw leven leidt of zit jij zelf op de troon en is alles wat er in jouw leven gebeurd gewoon toeval? Kortom: “Is er meer tussen hemel een aarde?” Als je rond loopt met zulke vragen of vind je zulke vragen best interessant en wil je weten wat leeftijdsgenoten daarvan vinden, dan ben je welkom bij de Youth Alpha!

Wij van Youth Alpha geloven dat we jou, en andere jongeren, niet moeten voorschrijven wat je wel en wat je niet mag kijken / luisteren / vinden. We vinden het belangrijk dat jongeren zelf kritisch nadenken, en dat jongeren een eigen mening vormen over levensvragen. Niet iedereen is hetzelfde, en niet iedereen gelooft hetzelfde. Zelf geloven we in God en Jezus, maar we zullen jongeren nooit dwingen om dat ook te doen. Jongeren hebben het recht op een eigen mening en we helpen hen graag bij het zoeken naar die mening. Niet door te vertellen hoe wij vinden dat het zit, maar door te vertellen wat er allemaal in deze wereld te vinden is en wat de bijbel er over te zeggen heeft. We ontdekken het graag samen!” Zegt teamleider: Janneke van der Kamp.

Hou je ook nog eens van een hoop gezelligheid en lekker eten en wil je ook nieuwe mensen leren kennen? Dan dagen wij jou uit om op een leuke en interactieve manier kennis te maken met het christelijk geloof! Wij nodigen jou uit om twaalf avonden en een weekend diverse thema's te bespreken. Thema’s zoals: 'Wie is Jezus’ en ‘Waarom nog bidden?’ of “Wat moet je met een bijbel?” en “Hoe leidt God ons leven en welke zekerheid geeft God je dan?” Allemaal vragen waar we met jongeren over willen nadenken en dat doen we op een relaxte manier zonder dat wij denken alles te weten.

Youth Alpha start maandagavond 12 september in Jongerencentrum “De Mix”, Venestraat 8 in Kampen. De avonden beginnen om 18.30 tot ongeveer 21.30. We starten met een maaltijd om jou beter te leren kennen. De kosten hiervoor zijn € 2,50. De rest van de avond is gratis! De eerste 3 avonden zijn om te kijken of de Youth Alpha echt iets voor je is! Durf jij ook te “proeven” van de Youth Alpha? Er is een plaats gereserveerd voor jou!

We hopen alle jongeren tussen de 13(2e klas voortgezet onderwijs) en 19 jaar in De Mix te ontmoeten.

Youth Alpha is interkerkelijk en wordt in Kampen georganiseerd door Youth for Christ Kampen.

Voor meer informatie: 06-30859516 | @ youthalpha@yfckampen.nl |www.yfckampen.nl/| https://www.facebook.com/YouthAlphaKampen
Datum & tijd
26 September 2016
19:30 - 21:30
Adres
De Mix
Venestraat 8
Kampen
Contact
Aart Groen


a.groen@telfort.nl
Doelgroep
Jongeren
Soort evenement
Evenement
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media