Zaterdag 24 september, de laatste zaterdag van de maand, is het weer tijd voor een stadswandeling van cultuurZIEN.

In 2016 is het 100 jaar geleden dat voor het eerst de typering Amsterdamse School gebruikt werd voor een -toen- nieuwe kunst- en architectuurstroming in Nederland. Een mooi thema om een zaterdagse wandeling aan te wijden.

Als locatie is gekozen voor een wandeling ''op Zuid''. Rond het Engelenbergplantsoen staat een bijzonder ensemble van gebouwen uit de periode rond 1900. Villa Mary, Villa Burghout, de glasfabriek, Het Stedelijk Gymnasium en het Stadsziekenhuis van Kromhout, de laatste dit jaar ook 100 jaar oud. Daarna volgen op Zuid enkele prachtige wooncomplexen in de stijl van de Amsterdamse School. Aanmelden voor deelname is niet nodig, tenzij men met een groep komt.

Voor de wandeling wordt om 14.00 uur verzameld aan de zijkant (stad) van Villa Mary, IJsseldijk 1. De deelnamekosten bedragen € 6, - p.p. (met biebpas € 5, –). Kijk voor meer informatie op www.cultuurzien.nl of bel met (038)331 10 24.
Datum & tijd
24 September 2016
14:00 - 15:30
Adres
Villa Mary
IJsseldijk 1
Kampen
Doelgroep
Volwassenen
Toegang
Gratis
Betaald
Soort evenement
Wandeltocht
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media