Kinderen kunnen Anna Woltz, die twee dagen geleden de Gouden Griffel won, ontmoeten op het schrijversfestival in De Stadskazerne.

De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Anna Woltz voor haar kinderboek Gips (Querido). Woltz ontving de Griffel tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek, in de Philharmonie Haarlem. ‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury.

Woltz sleepte al eerder prijzen in de wacht voor haar werk, zoals een Vlag en Wimpel voor 'Mijn bijzonder rare week met Tess' (2013). De kinderboeken van de schrijfster zijn vertaald en uitgegeven in landen over de hele wereld.

Op het schrijversfestival vertellen ook Corien Oranje en Martine Letterie over hun werk. Martine Letterie opende onlangs de 10e Bibliotheek op school van de gemeente Kampen. De eerste lezingenronde is van 14.00 tot 14.45. Daarna signeren de schrijfsters op de jeugdafdeling. De tweede ronde start om 15:30 uur. Kinderen kunnen ook meedoen aan een quiz. Win je de quiz, dan krijg je een mooie prijs.

Kinderboekenweek

Voor altijd jong! Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2016, waarin opa's en oma's centraal staan.
Opa's en oma's spelen vaak een belangrijke rol in het leven van kinderen. Ook in kinderboeken. Bijvoorbeeld in Opa en oma Pluis van Dick Bruna en in Krassen in het tafelblad van Guus Kuijer.

Schrijversfestival

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Datum: Zaterdag 8 oktober 2016
Tijd: 14:00-17:00 uur
Plaats: De Stadskazerne, Johan van Mulkenzaal (2e verdieping)
Entree: gratis

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media