Er zijn tal van onderwerpen in het leven waarbij je het gevoel hebt dat je verstand eigenlijk wat anders zegt dan je gevoel. Hoe ga je hiermee om en op welke wijze kan  je tot de juiste keuze komen? We hebben een viertal ethische dilemma’s uit de actualiteit  gekozen die ons allemaal raken en omgevormd tot onderwerpen voor een filosofisch café. We gaan kijken of er belangrijke filosofen zijn die al wat over deze thema’s hebben gezegd. Om er vervolgens met elkaar dieper op in te gaan.

- 13 okt 2016 Democratie
- 10 nov 2016 De vluchtelingencrisis
- 19 jan 2017 Het levenseinde
- 9 feb 2017 Schuld, boete en verantwoordelijkheid

Het filosofisch café wordt voorbereid door een werkgroep, bestaande uit Chris Lamberts, Bart Wallet en Rinus van Warven. Er wordt een korte inleiding gehouden op het thema.

Tijdstip/kosten
Aanvang 20:00 uur. Entree: vrije bijdrage (incl. koffie/thee)
Plaats: gebouw Levensbron aan de Vloeddijk 62 te Kampen
Meer info: www.vrijzinnigkampen.nl

Activiteit van de Verrekijkers
Het filosofisch café is een activiteit van de Verrekijkers. 'De Verrekijkers' is de nieuwe naam voor het samenwerkingsverband tussen de Evangelisch Lutherse Gemeente, de Doopsgezinde Gemeente en de Vereniging van Vrijzinnige Hervormden, allen te Kampen. Deze samenwerking krijgt ieder jaar meer vorm en inhoud en komt tot uiting in ons gezamenlijke programma voor mensen met belangstelling voor verdieping. Muziek, beeldende kunst, meditatie, filosofie, boekbesprekingen, diverse lezingen en “de Bijbel in twee jaar”; genoeg te kiezen voor ieders interesse. Met als hoogtepunten dit jaar een TOP-2000 viering en de Passion – editie Kampen! Doel is om een ieder de gelegenheid te geven verdieping en verbreding te zoeken en te vinden op zijn/haar eigen wijze.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom!
Datum & tijd
13 October 2016
20:00 - 21:30
Contact
Contactpersoon
06 40996416
www.vrijzinnigkampen.nl
a.wagter@gmail.com

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media