Voor het grote publiek blijft Gerrit Rietveld de architect van dat ene huis en die ene stoel. Ook internationaal wordt Rietveld nogal eens neergezet als een provinciale architect met een paar uitschieters. 'Onterecht', stelt architectuurhistoricus Hans de Man, 'want Rietveld's oeuvre is verrassend rijk en veelzijdig. Vandaar dat in deze lezing ook nadrukkelijk wordt ingezoomd op het minder bekende werk.' Kortom: een reis door de wereld van Rietveld aan de hand van prachtig beeldmateriaal, waarvan een deel afkomstig is uit het archief van Rietveld-kenner Henny Rodijk en nog nooit eerder is gepubliceerd.

'De Wereld van Rietveld' is de eerste in een serie van drie lezingen bij Quintus, verzorgd door architectuurhistoricus Hans de Man. Op donderdag 10 november is 'De Amsterdamse school' het thema. Donderdag 17 november sluit hij af met een lezing over Rem Koolhaas. Hans de Man studeerde in de jaren negentig in Kampen architectonische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens. In 2001 volgde hij de studie Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast zelfstandig architectuurhistoricus is De Man als docent architectuurgeschiedenis verbonden aan verschillende instellingen waaronder ArtEZ academie van bouwkunst in Zwolle.

De entree per lezing bedraagt € 15,00 (contanct/pinbetaling bij binnenkomst). Wil je naar alle drie lezingen? Schrijf je dan in voor een voordelig passe-partout van €29,00 euro via www.quintuskampen.nl (€24,00 voor jongeren onder de 21 jaar).
Datum & tijd
03 November 2016
19:30 - 21:30
Adres
Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie
Vloeddijk 38
8261GC Kampen
Contact
Tabitha Last
0383371200
www.quintuskampen.nl
t.last@quintuskampen.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media