Het is dit jaar 100 jaar geleden dat voor het eerst werd gesproken over de Amsterdamse school; het werd een synoniem voor een unieke stroming in de Nederlandse architectuur en de toegepaste kunst. De vormrijkdom en expressie waren kenmerkend voor de Amsterdamse school, die ook buiten de hoofdstad furore maakte. Hoewel in de loop der tijd veel publicaties zijn verschenen, wordt maar zelden ingegaan op de oorsprong van de Amsterdamse school. Waar kwamen de ideeën vandaan en welke (internationale) ontwikkelingen speelden een rol? Architectuurhistoricus Hans de Man gaat hier uitvoerig op in en laat je ook kennismaken met de vergeten voorlopers, waardoor de Amsterdamse school in een historisch perspectief wordt geplaatst.

'De Amsterdamse School' is de tweede in een serie van drie lezingen bij Quintus, verzorgd door architectuurhistoricus Hans de Man. Op donderdag 17 november sluit hij af met een lezing over Rem Koolhaas. Hans de Man studeerde in de jaren negentig in Kampen architectonische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens. In 2001 volgde hij de studie Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast zelfstandig architectuurhistoricus is De Man als docent architectuurgeschiedenis verbonden aan verschillende instellingen waaronder ArtEZ academie van bouwkunst in Zwolle.

De entree per lezing bedraagt € 15,00 (contanct/pinbetaling bij binnenkomst). Wil je naar alle drie lezingen? Schrijf je dan vóór de eerste lezing op 3 november in voor een voordelig passe-partout van €29,00 euro via www.quintuskampen.nl (€24,00 voor jongeren onder de 21 jaar). Meer informatie: tel. 038-3371200.
Datum & tijd
10 November 2016
19:30 - 21:30
Adres
Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie
Vloeddijk 38
8261GC Kampen
Contact
Tabitha Last
+31383371200
www.quintuskampen.nl
t.last@quintuskampen.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media