Rem Koolhaas: wereldberoemd en inmiddels door menigeen heilig verklaard. Wat maakte deze tegendraadse denker/architect tot één van de goeroes van de hedendaagse architectuur en stedenbouw? Wat was de impact van zijn boek Delirious New York en wat wordt er bedoeld met door Koolhaas geïntroduceerde begrippen als de generieke stad en junkspace. Bij deze lezing wordt op kritische wijze ingegaan op de ideeën, theorieën en werk van dit fenomeen in de hedendaagse architectuur.

De lezing over Rem Koolhaas bij Quintus is de laatste in een serie van drie, verzorgd door architectuurhistoricus Hans de Man. De Man studeerde in de jaren negentig in Kampen architectonische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens. In 2001 volgde hij de studie Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast zelfstandig architectuurhistoricus is De Man als docent architectuurgeschiedenis verbonden aan verschillende instellingen waaronder ArtEZ academie van bouwkunst in Zwolle.

De entree per lezing bedraagt € 15,00 (contanct/pinbetaling bij binnenkomst). Wil je naar alle drie lezingen? Schrijf je dan vóór de eerste lezing op 3 november in voor een voordelig passe-partout van €29,00 euro via www.quintuskampen.nl (€24,00 voor jongeren onder de 21 jaar). Meer informatie: tel. 038-3371200.
Datum & tijd
17 November 2016
19:30 - 21:30
Adres
Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie
Vloeddijk 38
8261GC Kampen
Contact
Tabitha Last
+31383371200
www.quintuskampen.nl
t.last@quintuskampen.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media