Op vrijdag 18 november a.s. geeft het Kamper Kleinkoor “Musica Religiosa” o.l.v. Gerwin van der Plaats, een concert in de Buitenkerk te Kampen. Bijzondere medewerking wordt verleend door Clara de Vries, sopraan, Jan Loosman, bariton, Maxime Naël, fluit, Gerard van der Zijden, orgel en een strijkersensemble. Tijdens dit romantisch koorconcert wordt de nieuwe cd “Christmastide” gepresenteerd.

Het kleinkoor "Musica Religiosa" ontstond na het samenstellen van een gelegenheids-dubbelkwartet voor een uitvoering in een verzorgingshuis te Utrecht, met kerst 2007. Dirigent Gerwin van der Plaats koesterde al langer de wens om een koor te leiden van geschoolde vocalisten. De uitvoering in Utrecht werd zo goed ontvangen, dat men besloot tot de officiële oprichting van een Kleinkoor. Op 12 april 2008 is het koor officieel opgericht. Op het repertoire van het kleinkoor staat vooral koormuziek uit de brede muziekgeschiedenis met accenten op de Engelse koortraditie en composities uit het romantische repertoire van eind 19e - begin 20e eeuw. In het voorjaar van 2012 nam het koor haar eerste cd “Abide with me” op in de schitterende O.L.V.-basiliek te Zwolle. Verder heeft het kleinkoor meegewerkt aan opnamen voor het bekende TV-programma “Nederland Zingt” van de Evangelische omroep. Daarnaast werd de Cd “Abide with me” genomineerd voor de Zilveren Duif award in de categorie gewijde muziek. Concertreizen werden gemaakt naar partnersteden Meinerzhagen en Soest (Duitsland).

Gerwin van der Plaats (1977), onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, Herv. Gem. “De Hoeksteen” de IJsselmuiden en de Chr. Geref. Kerk te Kampen. Daarnaast is hij dirigent van een 5-tal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenië. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €10,- p.p. en kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar via Boekhandel de Rank, Oudestraat 17 Kampen & Bouwbedrijf Wim Selles, Burg. v. Engelenweg 35 IJsselmuiden of via www.musicareligiosakampen.nl.
Datum & tijd
18 November 2016
20:00 - 21:30
Adres
R.K. Buitenkerk
Buiten Nieuwstraat 101
8261 AT KAMPEN
Contact
Gerwin van der Plaats

www.musicareligiosakampen.nl
gerwinvanderplaats@ziggo.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media