Jaarlijks op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur steekt men over de hele wereld kaarsjes aan, ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit of een kind recent of lang geleden overleden is en hoe oud het kind is geworden. Dit jaar wordt Wereldlichtjesdag voor de vierde keer in Kampen gehouden, op de Algemene Begraafplaats Bovenbroek.

Afscheid en verlies
Een kind verliezen kan je in elke levensfase overkomen. Ieder jaar vinden mensen met uiteenlopende verhalen hun plek in het gedeelde gemis. Zoals een moeder van 75 die de naam van haar zoon sinds lange tijd weer hoorde noemen. Het jonge stel dat nog maar zo kort geleden hun kleuterkind moest laten gaan. Het kind van twintig met nog zoveel toekomstdromen, een ongeboren meisje dat nooit naast haar ouders zal lopen. Lichtjes in het donker vertellen verhalen van liefde en gemis, van trots en van tranen.

Organisatie
De organisatie is in handen van Stichting Wereldlichtjesdag Kampen (in oprichting). De gemeente Kampen heeft zich van harte verbonden aan dit initiatief en diverse andere organisaties en lokale bedrijven ondersteunen de bijeenkomst. Dankzij hen kan Wereldlichtjesdag Kampen mogelijk gemaakt worden. Een groeiende groep vrijwilligers zet zich in om een sfeervolle en troostende avond neer te zetten.

Noemen namen 
Voor we de lichtjes gaan aansteken zullen alle namen van de kinderen worden genoemd. Dit is altijd weer een speciaal moment. Zo worden ieder jaar de kinderen, door het noemen van de namen weer in het licht gezet en klinken ze door, vandaag, volgende week, komend jaar. De avond zal worden omlijst met muziek en po√ęzie. In de aula is een kerstboom aanwezig, waarin men iets kan ophangen wat met het overleden kind te maken heeft. Dit kan een foto zijn, maar ook bijvoorbeeld een knuffel, wens of gedicht. De bijeenkomst wordt afgesloten met koffie, thee en chocolademelk. Voor wie er behoefte aan heeft is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen.

Aanmelden naam
Om het intieme karakter van de bijeenkomst te waarborgen wordt verzocht om de te noemen naam tot uiterlijk zaterdag 12 december aan ons door te geven. Dat kan via wereldlichtjesdagkampen@gmail.com.

Datum
Wereldlichtjesdag Kampen vindt plaats op zondag 11 december a.s. op de Algemene Begraafplaats Bovenbroek. Vanaf 18:15 uur gaan de deuren open en om 18:45 uur start het programma. Kaarsjes hoeft u niet mee te nemen, deze worden ter plekke uitgedeeld. Iedereen is van harte uitgenodigd.
Datum & tijd
11 December 2016
18:45 - 19:30
Adres
Algemene Begraafplaats Bovenbroek
Uitenhage de Miststraat 9 6
8266 CA Kampen
Contact
Geke Scholten
0616784028

gekescholten@kpnmail.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media