Afgelopen week werd op Radio 2 weer het startschot gegeven voor de 'Top 2000 Stemweek'. Luisteraars kunnen tot en met vrijdag 2 december stemmen op hun favoriete Top 2000-nummers. Vorig jaar stond 'Imagine' van John Lennon op nummer 1. Een lied dat niet zou misstaan in het Liedboek voor de kerken. Zo zijn er veel popsongs die in eigentijdse taal en vorm het oeroude verhaal van de Bijbel en het geloof vertellen. Wat te denken van ‘Halleluja’ van Leonard Cohen, of ‘Als de hemel valt..’ van Typhoon.

De top 2000 wordt niet voor niets de laatste jaren overgenomen door steeds meer kerken en ook daar ten gehore gebracht. Muziek raakt en verbindt. Je kan de boodschap van God overbrengen, in een taal die iedereen begrijpt. We hebben allemaal wel dat ene liedje dat hoort bij een bepaalde gebeurtenis in ons leven.

Top 2000 dienst in Kampen
Op 11 december organiseren daarom de ‘Verrekijkers’(samenwerkingsverband tussen Vrijzinnigen en Luthersen) een ‘Top 2000 dienst’ in Kampen. Deze kerkdienst is opgebouwd uit oude en nieuwe popsongs, met korte verbindende teksten. Anneke van der Velde (voorganger Vrijzinnigen) en Rinus van Warven (voorganger Luthersen) zullen deze bijeenkomst leiden. Tijdens de dienst wordt gebruik gemaakt van geluidsapparatuur, een scherm en een beamer.

Stem mee!
En natuurlijk start bij deze de ‘Top 2000 Verrekijkers Stemweek’, waarbij u uw favoriete popsong kunt indienen, liefst met toelichting waarom dat liedje voor u zo speciaal is. Graag vòòr 4 december mailen naar: veld5834@planet.nl

Muzikanten gezocht!
Ook bands of muzikanten die tijdens de dienst de gekozen nummers live ten gehore willen brengen kunnen zich per mail opgeven via veld5834@planet.nl. Bovendien worden zij uitgenodigd zich te melden via hetzelfde mailadres wanneer zij medewerking willen verlenen aan de uitvoering van The Passion in Kampen, die 12 april 2017 wordt georganiseerd door de Verrekijkers.

De Top 2000 dienst wordt 11 december om 15.00 uur gehouden in de Lutherse kerk aan de Burgwal 85 te Kampen.

Van harte uitgenodigd!
Datum & tijd
11 December 2016
15:00 - 17:00
Adres
Lutherse kerk
Burgwal 85
8261 ES Kampen
Contact
Annemarie Wagter

www.vrijzinnigkampen.nl
a.wagter@gmail.com
Toegang
Gratis
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media