In de mooi wijk Brunnepe ligt het Begijnekwartier. Hier wordt op 10 december van 11:00 tot 19:00 uur het 100 jarig bestaan gevierd van de Geert van Woustraat. Stichting Brunnepe aan ’t roer hoopt met medewerking van de Visrookerij en de Koggewerf er een hele mooi dag van te kunnen maken.

Wat is er deze dag zoal te doen?
Er is een markt georganiseerd rondom het Begijneplein. Er zal een presentatie gegeven worden door dhr Kanis, er kan een rondritje gemaakt worden met paard en wagen, er zijn oud hollandse spelletjes, er word vis gerookt, kinderen kunnen ge-schminkt worden en het Schokkerkoor komt optreden. Ook is er een loterij. Verder zal er ook een draaiorgel aanwezig zijn deze dag. U kunt een route lopen door de wijk en op deze route komt u allerlei leuke informatie tegen over vroeger. De route loopt via de wijk langs de visrookerij naar de koggewerf. Ook bij de visrookerij en de koggewerf zal van alles te doen zijn. Het word een dag voor jong en oud dus wees allen welkom. De opbrengst van deze dag zal besteed worden aan nieuwe activiteiten voor jong en oud.

Geschiedenis
Het middeleeuwse Brunnepe was een dijkdorp. Het verloop van de dijken is nog herkenbaar in het stratenpatroon. Buurten en straten zijn vernoemd naar de twee kloosters die ooit in Brunnepe stonden. Voorbeelden zijn Begijnestraat, Begijneplein en Kloosterstraat. Langs deze straten staan nu vroeg-20e-eeuwse woningen. Een groot deel van deze huizen is gebouwd in opdracht van de firma Berk, voor de werknemers van de emailleerfabriek. In deze "pannenfabriek" werden tot de jaren 90 van de 20e eeuw emailleerproducten gefabriceerd, waaronder keukenpannen. Het bijzondere aan Brunnepe is dat vrijwel de hele wijk door één architect is gebouwd: G.B. Broekema (1866-1946). Hoogtepunt van de Broekema-architectuur is het Begijnekwartier.
Datum & tijd
10 December 2016
11:00 - 19:00
Adres
Stichting Brunnepe aan 't roer
Begijnekwartier 1
8262 PS Kampen
Contact
Margo Smith


brunnepeaantroer@ziggo.nl
Toegang
Gratis
Betaald
Soort locatie
Binnen
Buiten

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media