Op zaterdagmiddag 18 en zondagmiddag 19 februari presenteren Vocaal Ensemble Cantabile uit Hattem en het Ikonenmuseum uit Kampen gezamenlijk een concert. Tijdens twee intermezzo’s zullen Russische ikonen worden getoond en toegelicht.
De aanvang van beide concerten is 15.00 uur.

De Byzantijnse en Slavische traditie
Cantabile brengt, prachtige 4-stemmig gezongen, geestelijke kerkliederen uit de Byzantijnse en Slavische traditie. De nadruk ligt op het liturgische repertoire van de Russische-orthodoxe kerk. Daarbij valt te denken aan beroemde composities van o.a. Bortniansky, Rachmaninoff en Mokranjac. Uitsluitend op 19 februari zal de pianiste Noor Slump – Van Duinen de Prelude in cis. Opus 3 No.2 van S. Rachmaninoff uitvoeren.

Ikonen
Tijdens korte onderbrekingen van de concerten worden enkele ikonen gepresenteerd en toegelicht. Ikonen zijn binnen de orthodoxe religie meer dan Bijbelse afbeeldingen. Ikonen worden vereerd; de eer bewezen aan een ikoon gaat terug naar het afgebeelde oerbeeld. De ikoon brengt de gelovige daardoor in verbinding met God en de heiligen.
Het Ikonenmuseum in Kampen beschikt over een indrukwekkende verzameling ikonen uit de 15de tot de 19de eeuw, hoofdzakelijk uit Rusland, maar ook uit Griekenland, de Balkan en Ethiopië.

Concerten
Zaterdag 18 februari, aanvang 15.00 uur in het Ikonenmuseum, aan de Buiten Nieuwstraat 2 in Kampen.
Zondag 19 februari, eveneens aanvang 15.00 uur in de RK Kerk aan de Zuiderzeestraatweg 9 in Hattem bij de oude IJsselbrug. Toegangsprijs € 7,= ter plekke te voldoen.

Het concert op 18 februari in het Ikonenmuseum is een goede aanleiding om (opnieuw) kennis te maken met het unieke museum. De huidige tentoonstelling is zeer de moeite waard.

Toegangsprijs museum 7 euro.
Voor houders van de Museumkaart en Vrienden van het Ikonenmuseum is de toegang gratis.
Datum & tijd
18 February 2017
15:00 - 17:00
Adres
Ikonenmuseum
Buiten Nieuwstraat 2
Kampen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media