De volgende Hanzetocht Kampen is op zaterdag 1 april 2017. De Hanzetocht Kampen wordt 2 keer per jaar georganiseerd en is een prachtige wandeltocht van ruim 18 km tussen de Hanzesteden Zwolle en Kampen. De organisatie is in handen van de Stichting A4DKampen.nl. Als korter alternatief is ook de Hanzestadtocht van 5,4 km door de oude Hanzestad Kampen uitgezet.

De Hanzetocht:
U komt naar Kampen om in te schrijven op het startbureau dat is gevestigd in restaurant "De vier jaargetijden" aan de IJsselkade 59. Dit restaurant is mooi gelegen langs rivier de IJssel op een steenworp afstand van de stadsbrug. Voor de afstand van 18 km krijgt u bij uw inschrijving een treinkaartje om met het Kamperlijntje naar Zwolle te reizen.

U loopt vanuit de vier jaargetijden over de stadsbrug naar het station. Rond ieder heel en half uur reist u dan met de trein naar Zwolle. Vandaar uit wandelt u de met pijlen bewegwijzerde route langs de IJssel en haar mooie uiterwaarden naar Kampen. Bij goed weer heeft u bij Wilsum zelfs de mogelijkheid om door de uiterwaarden te wandelen. Onderweg kunt u ook projecten van "ruimte voor de rivier" zien.
Langs de route heeft u drie mogelijkheden om uit te rusten, wat te drinken of te eten, namelijk bij de Vreugdehoeve in de Vreugderijkerwaard, het Zalker theehuis nabij het Zalkerveer en café IJsselzicht in Wilsum. Vanaf 2 april 2016 is het ook mogelijk om de route niet bewegwijzerd (maar met route omschrijving) in tegenovergestelde richting te wandelen. Dus naar Zwolle wandelen en met de weer terug.

De Hanzestadtocht:
Dit is een wandeltocht van 5,4 km met een route door de oude binnenstad van de Hanzestad Kampen. U wandelt door de Oudestraat, de winkelstraat, door het Keizerkwartier, langs de bijzondere kerken in Kampen, door of langs de eeuwenoude poorten, door het prachtige stadspark en zult daarbij kennis maken met het oude rijke verleden van Kampen. Deze prachtige informatieve wandeltocht brengt u terug naar restaurant de vier jaargetijden. Op de route die u bij ons krijgt staat veel- en uitgebreide informatie over de Hanzestad Kampen.

Kijk voor meer informatie en de actuele starttijden op: www.hanzetochtkampen.nl.
Veel wandelplezier!

Foto: Fred Sollie
Datum & tijd
01 April 2017
09:00 - 17:00
Adres
Restaurant de Vier Jaargetijden
IJsselkade 29
Kampen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media