Komende week worden er leuke en bijzondere activiteiten georganiseerd in het Ikonen Museum. Een bezoekje waard!

Open dag vakopleiding Ikonen Schilders
De Vakopleiding Ikonen Schilders houdt op vrijdag 24 februari in het Ikonen Museum in Kampen van 11.00 tot 15.30 uur een open dag. Docenten en cursisten zijn aanwezig met iconen en vertellen over de lessen en het lesmateriaal.

De opleiding organiseert in de zomermaanden meerdaagse iconenworkshops rond een speciale icoon, bijvoorbeeld een Maria Magdalena of Engelen icoon. Men leert schilderen volgens de originele regels uit de oudheid en maakt zich de ambachtelijke technieken eigen. Kijk voor meer informatie op de website van Boulevard Magenta, School voor Ambacht & Kunst www.boulevardmagenta.nl.

Inloopconcert Kamper Byzantijns Kozakkenkoor
Op zaterdag 25 februari 2017 organiseert het Ikonenmuseum Kampen in samenwerking met het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor opnieuw een inloopconcert in het Atrium van het museum. Het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor beschikt over een breed repertoire Russische liederen. Het omvat zowel originele liturgische liederen als het typische volksmuziekgenre. Het koor telt 36 zangers en staat onder de inspirerende muzikale leiding van Henk van de Wetering.

De Byzantijnse muziek kenmerkt zich door emotie en diepgang. In Rusland hebben de liturgische liederen weer een belangrijke plaats verworven binnen de eigen kerkelijke traditie. Tijdens het concert op 25 februari aanstaande worden volkse Russische liederen ten gehore gebracht.
Het concert op 25 februari begint om 14.00 uur en duurt een uur. Bezoekers van het koor wordt een toeslag van 2 euro gevraagd.
De toegang tot het museum bedraagt 7 euro. Voor kinderen tot 12 jaar, houders van de museumkaart en leden van de vereniging ‘Vrienden van het Ikonenmuseum’ is de toegang tot het museum gratis.

Ikonenmuseum Kampen
Buiten Nieuwstraat 2
8261 AV Kampen

Kijk voor meer informatie op: www.ikonenmuseumkampen.nl
Datum & tijd
25 February 2017
14:00 - 15:00
Adres
Ikonenmuseum
Buiten Nieuwstraat 2
Kampen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media