Op zaterdag 11 maart is er weer een Repair Café in de Kringloopwinkel van 10-13 uur.

Naast de gebruikelijke elektronische spullen zoals dvd-spelers, koffiezetapparaten of strijkijzers kunt u ook kleding en andere textiel brengen. Zit er een gat in uw broek? Hangt de zoom van uw overhemd los? Zit de arm of het oor van uw kinds knuffel los? Of wilt u eindelijk zelf eens leren om de naaimachine te bedienen? Wij kunnen het u leren. Kom langs!

‘Onze enthousiaste reparateurs zit de hele ochtend klaar,’ aldus het Repair Café. ‘Er komen genoeg mensen met spullen waar een stekker aan zit, maar niet iedereen weet dat je ook kleding en fietsen bij ons kunt laten repareren. En je kunt dus ook zelf leren hoe je iets kunt maken. Weggooien kan altijd nog!’

Dus neem uw kapotte radio of broek mee, en tegen een vrijwillige bijdrage neemt u het, indien mogelijk, gerepareerd weer mee naar huis. Ook is er een fietsenmaker aanwezig die uw fiets kan maken (zelf onderdelen meenemen!).

Daarnaast is het Repair Café op zoek naar extra reparateurs, mensen die het leuk vinden om zich in te zetten voor een duurzamere samenleving. Kom eens kijken of neem contact op voor meer informatie (repaircafekampen@gmail.com of via Facebook of twitter). Het is altijd gezellig en vrij druk, en aan tafel ontstaan de mooiste gesprekken als mensen samen spullen repareren. Zo hebben we eens het zestig jaar oude strijkijzer van een mevrouw kunnen repareren. Ze had het gekregen op haar trouwdag en was heel blij dat het nog gemaakt kon worden.

Het Repair Café vindt eens in de twee maanden plaats en heeft als duurzaam oogmerk om spullen, die anders weggegooid zouden worden, samen met de eigenaar te repareren. Vaak zijn reparatiekosten hoger dan een nieuw apparaat kopen en dat is natuurlijk de omgekeerde wereld.

Weggooien kan altijd nog!

De Kringloopwinkel zit aan de Trekvaart 33 in IJsselmuiden (achter het station). Het volgende Repair Café is op 13 mei 2017.

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media