Voor het eerst geven Nederlandse theaters psychische ziekten een podium. Op donderdag 30 maart om 20.15 uur is in Stadsgehoorzaal Kampen de cabaretvoorstelling ‘Geen paniek’ te zien. Die gaat over angst en depressie met cabaretier Marjolijn van Kooten en psychiater Bram Bakker. Beiden hebben te maken met psychische klachten. De een als behandeling, de ander als patiënt.

Zij stonden afgelopen theaterseizoen al met deze voorstelling in de theaters. Wegens groot succes is deze theatertour verlengd!

Bram Bakker is de eerste psychiater in Nederland die zijn kennis op deze manier deelt op de planken. “Met een theatervoorstelling bereiken we een groot publiek”, aldus de psychiater. “En dat is hard nodig om het taboe rondom angst, depressie en zelfmoord te kunnen doorbreken.”

Ruim 20 procent van de Nederlanders kampt met angst en/of depressieklachten zoals paniekaanvallen, zelfmoordgedachten en extreme somberheid. “De meesten isoleren zich omdat ze er niet over durven praten,” aldus Bakker. “Er is veel onwetendheid en vaak ook onbegrip vanuit de directe omgeving. Met alle gevolgen van dien zoals: arbeidsverzuim, toename van klachten en in sommige gevallen zelfdoding.”

Cabaretier Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten. Ze schreef eerder al het boek Schijtluis over haar angsten en die van enkele bekende Nederlanders.

Kaarten reserveren kan via www.stadsgehoorzaalkampen.nl.

Datum & tijd
30 March 2017
20:15 - 22:00
Adres
Stadsgehoorzaal Kampen
Burgwal 84
8261 ES Kampen
Contact
Spoor12
0497571318
www.spoor12.nl
merel@spoor12.nl
Doelgroep
Jongeren
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media