Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt Sarooj per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar Op zijn 30e gaat Saroo op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”. Lion is genomineerd voor 6 Oscars: beste film, vrouwelijke bijrol (Kidman), mannelijke bijrol (Patel), cinematografie, scenario en filmmuziek.

Regisseur:
Garth Davis

Acteurs:
Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman

Duur van film:
1 uur, 58 minuten

Datum & tijd
10 March 2017
20:15 - 22:30
Adres
Filmhuis Kampen (locatie Stadsgehoorzaal)
Burgwal 84
Kampen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media