Zaterdag 25 maart geven het Kampen Boys Choir en vocaal ensemble The Gents een bijzonder gezamenlijk concert in de Bovenkerk van Kampen.
Onder de titel 'Boys will be boys' brengen zij een sprankelend en afwisselend programma van oude en moderne koormuziek voor mannen en jongens van onder andere Tomkins, Rutter, Stanford en Pärt.

Het Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje te Wies is gebaseerd op de Engelse jongenskoor-traditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding. Het Kampen Boys Choir kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van musiceren.

Veel zangers van The Gents begonnen zelf ooit in de jongenskoren van bijvoorbeeld Rotterdam, Roden en Kampen. In de afgelopen 15 jaar heeft The Gents zich ontwikkeld tot een ensemble dat zich onderscheidt met een heldere en homogene koorklank. Zij geven concerten door heel Nederland en met enige regelmaat in het buitenland. De afgelopen jaren maakten de mannen tournees naar Italië, Frankrijk en Rusland.

Sinds 2015 staan de mannen onder leiding van een dame: de Letse dirigente Krista Audere. Na haar opleiding in Riga en Stuttgart, ronde zij vorig jaar met vlag en wimpel haar masteropleiding af aan het conservatorium van Amsterdam.

Het is voor het eerst dat beide koren een gezamenlijk concert geven. Zij worden op het orgel begeleid door Sietze de Vries.

kaartjes €10,- via www.kampenboyschoir.nl of €12,50 aan de kerk
Datum & tijd
25 March 2017
16:30 - 17:45
Adres
De Bovenkerk
Koornmarkt 28
8261JX Kampen
Contact
Geert Meijering
0630205651
www.kampenboyschoir.nl
geertmeijering@gmail.com
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen