Pasen
“Daar juicht een toon, daar klinkt een stem!” Dit traditionele Paaslied als Fantasie, geschreven door Herman van Vliet, laat Harm Hoeve in volle glorie op het prachtige Hinszorgel klinken. Hoeve speelt niet alleen traditionele Paasbewerkingen, maar heeft met zijn repertoirekeus ook aansluiting gezocht bij het feestelijke karakter van de Opstanding van Jezus Christus. Hoeve brengt muziek van de grote Bach op zowel het koor- als het hoofdorgel, evenals muziek van Alexandre Guilmant, Cornelis Pameijer en meer hedendaags werk van Jack Hawes en Gijs van Schoonhoven. Harm Hoeve sluit zijn concert in stijl af met een Paasfinale van eigen hand, waarin hij zijn kenmerkende eigenschappen goed kan demonstreren: contrast en dynamiek, enthousiast waar het kan en ingetogen waar dat moet.

Over Harm Hoeve
Harm Hoeve (Rouveen, 1964) is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij is opgeleid aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem en won in 1989 de eerste prijs op het internationaal “Albert Schweitzerfestival”. Naast organist is Harm Hoeve dirigent van vier koren, werkt hij regelmatig mee aan radio- en tv-uitzendingen en schrijft hij regelmatig koraalbewerkingen en muziek voor orgel en voor koren.

Programma

Koororgel

Partita over ‘Halleluja, lof zij het Lam’ Gijs van Schoonhoven
(* 1953)
Concerto in d nach Antonio Vivaldi, BWV 596
– Allegro
– Grave
– Fuga
– Largo e spiccato
– Allegro Johann Sebastian Bach
(1685-1750)

Hoofdorgel

Fantasie over ‘Daar juicht een toon, daar klinkt een stem’ Herman van Vliet
(* 1941)
Lied voor de Vox Humana Cornelis Pameijer
(1870-1940)
Preludium en Fuga in D, BWV 532 Johann Sebastian Bach
(1685-1750)
Vivace, BWV 530
Uit: Triosonate VI Johann Sebastian Bach
(1685-1750)
Finale
Uit: Sonate I Alexandre Guilmant
(1837-1911)
For a festive occasion Jack Hawes
(1916-2004)
Paasfinale Harm Hoeve
(* 1964)
Datum & tijd
17 April 2017
20:00 - 21:00
Adres
De Bovenkerk
Koornmarkt 28
Kampen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media