Wat: cursus hoogdruk onder begeleiding van Geerten Sterk
Locatie: GRAK, Hofstraat 78, Kampen
Wanneer: maandag 24 april, maandag 1 mei, 8 mei en 15 mei
Duur: 4 avonden van 2 uur per les
Aantal deelnemers: 3 à 4 personen
Kosten: € 150,00 p.p. inclusief materiaal en btw

Hoogdruk is de oudste druktechniek, gebaseerd op het principe van de stempel. De boekdrukkunst is hieruit voortgekomen. In beginsel is het een vrij overzichtelijke techniek. Uit een stuk hout of linoleum worden delen weggehaald, gegutst of gesneden. De overgebleven (hogere) gedeelten worden met inkt ingerold en met behulp van een etspers afgedrukt.

We zullen in de cursus beginnen met een linoleumsnede in één kleur. Voor deelnemers die al bekend zijn met de techniek is er ruimte om het anders aan te pakken (er zijn twee persen beschikbaar). Later is er gelegenheid om een meerkleurendruk te maken, met hout of linoleum. Experimenteren wordt aangemoedigd. Na afloop van de cursus kan er zelfstandig verder gewerkt worden.

Meer informatie of aanmelden kan via http://grafisch-atelier.nl/grafisch-atelier.nl/cursussen/
Datum & tijd
24 April 2017
19:00 - 21:30
Adres
Stichting Grafisch Atelier Kampen
Hofstraat 78
8261 BB Kampen
Contact
Tim Kok
06-28031990
www.grafisch-atelier.nl
info@grafisch-atelier.nl
Toegang
Betaald
Soort locatie
Binnen

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media